2012. október 4., csütörtök

Megfázás meghűlés




Mint minden évben, most is az ősszel együtt érkeznek a megfázások, a náthák, és egyéb nem szeretem betegségek.

Szerencsére engem már második éve elkerül, de ezelőtt én is szenvedtem, és bizony-bizony megkeserítette a napjaimat.
Közel két éve találtam egy házi praktikát, mi szerit a méz és fahéj kombinációt kell csak bevetni, és három nap alatt elmúlik a megfázással együtt minden bú és bánat.

Amennyiben a nátha tünetei jelentkeznének, nem kell mást tenni, mint bevetni a jól bevált módszert, ami a következő képen alakul.

1 teáskanál mézet összekeverünk ¼  teáskanál őrölt fahéjjal, és néhány óránként, vagy amikor úgy érezzük , szükségünk van arra, hogy valami felmelegítsen. Először csak egy ilyen kis adagot vegyünk be, ha a betegség kezd kialakulni, és meglátjuk milyen gyors a hatása. Csak azután készítsünk nagyobb adagot egy kis tálkában, persze az arányokat tartsuk be. Lehetőleg igyunk utána valamilyen folyadékot. akár vizet, vagy tegyünk a teánkba a fahéjas mézből, esetleg gyümölccsel fogyasszuk. Nyugodtan fogyaszthatják gyerekek is, a hatás nem marad el.

Azt hogy ez mitől működik, nem tudom, de még mindig bevált, és nem csak nálam. Mind a méz és a fahéj is antibakteriális, antivirális és gombaellenes tulajdonságokkal bír.

Én nem vagyok orvos, és nem is adok orvosi tanácsot, a tapasztalatomat osztom csak meg. Nem helyettesítheti a szakszerű orvosi ellátást. Mindenki a saját felelősségére használja ezt a praktikát, vagy kérje ki orvosa véleményét.


Kevi sodrott perec

  Hetek óta vágyok egy kis hazai ízre. Most szerintem túl sokat gondolok az otthoniakra.  Ettől is lehet, hogy nehezemre esik nem gondolni a...