Köszönöm, hogy eljöttél hozzám, érezd jól magad! Nézelődj, keresgélj kedvedre!
A főzés alkotás, ha alkotsz, szükséged van visszajelzésre. Ha tetszik amit látsz, vagy kipróbálod valamelyik étel elkészítését, esetleg van olyan amit fontosnak tartasz, oszd meg velem és a kedves idelátogató vendégekkel.

2014. július 2., szerda

Sajtos kréker









Igazán egyszerű ezt a sajtos ropogtatni valót elkészíteni. Gyorsan összeállítani a hozzávalókat és a délutáni tea mellé kellemes ropogtatni valót kínálhatunk.

Mi édesanyámékat várjuk kora délutánra, és mivel tudom, hogy édességet nem szívesen fogyaszt, olyan rágcsálni valót kell készíteni, amire a gyerekek is nyugodtan rájárhatnak.

15 dkg reszelt sajt,
10 dkg vaj vagy margarin,
1/2 tk só, 
20 dkg liszt,
ha van egy kis parmezán sajt, úgy 4 dkg körüli, ha nincs akkor sincs semmi gond.

Összegyúrom gyorsan, hogy a vaj ne olvadjon, majd beteszem egy zacskóban a hűtőbe 30 percre, azután vékonyra nyújtom, és szaggatom. Apró falatnyi szaggatókat használunk erre a célra, hiszen akkor lesz finom ropogós.








180 fokon 15 perc alatt megsütöm.





Én még szoktam egy kis sót, és fokhagymaport, valamint cayenne borsot összedarálni nagyon finomra, és amikor kiveszem a sütőből, azzal meghintem, összerázom. De nagyon apróra őrölt zöld fűszeres sóval is beszórhatjuk.
Külön ízt ad neki, de természetesen ez ízlés kérdése.







Nincsenek megjegyzések: