2014. július 9., szerda
Kétszersült burgonya
Egy nagyon finom, egyszerű töltött krumpli.
Hozzávalók
8 közepes nagyságú burgonya
15 dkg reszelt sajt
150 g tejföl
só, bors
15 dkg húsos szalonna
A burgonyákat megmossuk, és héjában sütjük, 200 fokon 40 percig.
Ezután hagyjuk 10-15 percig hűlni, majd hosszában kettévágjuk, és a belsejéből kikaparunk annyit, hogy kb. 1 cm-es maradjon a krumpli.
Amit kikapartunk villával összetörjük, és sózzuk, borsozzuk, tejfölt és reszelt sajtot adunk hozzá. Összekeverjük, és visszatöltjük a burgonya üregébe. Tetejére apróra vágott húsos szalonnát teszünk és visszatesszük a sütőbe további 20 percre.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Kevi sodrott perec
Hetek óta vágyok egy kis hazai ízre. Most szerintem túl sokat gondolok az otthoniakra. Ettől is lehet, hogy nehezemre esik nem gondolni a...
-
Nagyon motiváltnak érzem magam, hogy elfeledjen a bolti élesztőt és társait, hogy kovásszal tudjam elkészíteni a kelt tésztákat. Az élesztő ...
-
A füge egy olyan gyümölcs, ami valójában most kezdi élni a népszerűségét. Egyre több kertben helyet kap, és bár adogat a gyümölc...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése