2014. július 9., szerda

Kétszersült burgonya



Egy nagyon finom, egyszerű töltött krumpli. 

Hozzávalók

8 közepes nagyságú burgonya
15 dkg reszelt sajt
150 g tejföl
só, bors
15 dkg húsos szalonna


A burgonyákat megmossuk, és héjában sütjük, 200 fokon 40 percig.
Ezután hagyjuk 10-15 percig hűlni, majd hosszában kettévágjuk, és a belsejéből kikaparunk annyit, hogy kb. 1 cm-es maradjon a krumpli.
Amit kikapartunk villával összetörjük, és sózzuk, borsozzuk, tejfölt és reszelt sajtot adunk hozzá. Összekeverjük, és visszatöltjük a burgonya üregébe. Tetejére apróra vágott húsos szalonnát teszünk és visszatesszük a sütőbe további 20 percre.

Nincsenek megjegyzések:

Mézes grízes-krémes

A grízes-mézes talán az első sütik között szerepelt, amit régen a bátyám kedvéért sütöttem. Kalocsán volt katona, és az egységükben mi...