2014. július 15., kedd

Mézes-magos csemege








Hoztam egy kis csemegét, hogy felvidítson ha bánatod van, vagy ha csak örömöt akarsz szerezni magadnak, esetleg valami csemegére, kis nassolni valóra vágysz.

Elkészítése nagyon egyszerű, és az eredmény mégis fantasztikus. 

Hozzávalók

15 dkg napraforgó, dió, mandula, mogyoró 
5 dkg szezámmag
18 dkg méz
5 dkg cukor
fél citrom leve





A magokat egy tiszta serpenyőben aranyszínűre pirítjuk.
A mézet, a cukorral és a citromlével teljes olvadásig melegítjük. 




Ekkor hozzáadjuk a pirított magokat, és kb 15 percig alacsony hőmérsékleten tovább főzzük, hogy besűrűsödjön. 







Ekkor egy vízzel kiöblített edénybe (lapostányér, fémtálca) öntjük, és hagyjuk hűlni.

 Amikor kihűlt forró vízbe mártott késsel felszeleteljük és fogyasztható, vagy tárolható. Az alja ha nem akar az edényről elválni, rövid ideig állítsuk forróvízbe, és már fel is tudjuk emelni.



Nincsenek megjegyzések:

Francia hagymás csirke

Emlékszem vasárnaponként nagyanyám csirke pörköltöt készített a húsleves után. Szép vékony de hosszú galuskákat szaggatott mellé. A t...