Jól bevált házi ketchup recept, ami már évek óta, sőt több mint 20 éve a család kedvence. Elkészítése sokkal egyszerűbb mint gondolnánk. Érdemes akár bolti sűrített paradicsom pürét használni, hiszen nagyon jó minőségűeket lehet kapni. Az olasz paradicsompüré kiváló, de szerintem az Aranyfácán a legjobb.
50 dkg sűrített paradicsompüré nagyon sűrű legyen, akár
bolti paradicsom pürét is használhatunk
5 dkg cukor
1 dkg só
1 fej vöröshagyma
½ kávéskanál törött bors
1 kávéskanál szegfűszeg
½ kávéskanál fahéj
1 kávéskanál gyömbér por
1 szerecsendió reszelve
½ kávéskanál kakukkfű
1 dl ecet
1 evőkanál finomra vágott tárkony
1 kávéskanál fűszerpaprika (rózsa)
1-2 szem csillagánizs
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése