Görögdinnye szezon. Míg tavaly nyáron mindenki dinnyehéj lekvárt készített, most figyelmetekbe szeretném ajánlani a pácolt görögdinnyehéjat. Hűtőben is tárolható finomság, ami nagyon jól illik sonkához, sajtokhoz, húsokhoz.
Próbáljátok meg
Hozzávalók
5 csésze görögdinnyehéj 1x1 cm-es kockára vágva
3 evőkanál só
3/4 csésze cukor
3/4 csésze ecet
2. csillagánizs
A görögdinnyehéjat, amin egy kicsi piros húst is hagyunk, alaposan
megmossuk, lecsepegtetjük, és vágjuk 1 – 1 ½ cm-es kockákra, azután tegyük egy
nagy edénybe
Keverjünk össze 3 csésze vizet 3 evőkanál sóval, és adjuk a héjhoz, fedjük
le, és 24 órára tegyük hűtőbe, vagy hideg helyre.
Másnap alaposan öblítsük le.
A cukrot a ¾ csésze vízzel, és a ¾ csésze ecettel keverjük össze, és
forraljuk fel, és öntsük a dinnyehéjra. Hagyjuk teljesen kihűlni, néha meg is
keverhetjük. Ismét fedjük le, és mehet a hűtőbe. 24 óra múlva fogyasztható. A
hűtőben egy hétig is eláll. Ha üvegekbe tesszük, a forró lé ráöntése után
azonnal zárjuk, és fejre fordítjuk 5-10 percre. Szobahőmérsékleten hagyjuk
kihűlni, majd címkézés, és mehet a kamrapolcra.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése