2014. július 16., szerda
Marinált cukkini
Megint egy cukkini csemege a hétköznapokra, de egy finom vasárnapi ebédnél is megállja a helyét. Mitöbb, a téli hónapokra is bespájzolhatunk belőle.
Hozzávalók
500g. cukkini,
0,5 teáskanál só.
Pác:
1 dl olívaolaj,
3 evőkanál borecet (vagy almaecet)
2 evőkanál méz,
2-3 gerezd fokhagyma,
bors, friss fűszernövények
Fiatal cukkinit csak megmossuk, és felszeleteljük, az idősebbeket meghámozzuk, ha szükséges eltávolítjuk a magokat.
Vékony csíkokra felszeleteljük, és megsózzuk. Hagyjuk állni 30 percig. Közben elkészítjük a páclét.
A fokhagymát átnyomjuk, és elkeverjük az olajjal és mézzel, ha a méz sűrű, kicsit állítsuk vízfürdőbe, adjuk hozzá a borecetet, borssal, és apróra vágott petrezselyem, vagy kapor levéllel beszórjuk. Nagyon finom korianderrel, bazsalikommal, de tárkonnyal is.
A beszózott cukkinit csavarjuk ki a keletkező folyadéktól, és tegyük a páclébe. 2-3 óra mulva már fogyasztható, de a hűtőbe sokáig el áll.
Ha szeretnénk télre eltenni, tegyük peremig az üvegeket, és a páclével töltsük tele. Miután lezártuk az üvegeket, forró vízfürdőben forrástól számított 15 percig dunsztoljuk. A pulton hagyjuk kihűlni. Címkézzük, és mehet a polcra. 1 évig megtartja minőségét bontatlanul. Felbontás után tartsuk hűtőben.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Kevi sodrott perec
Hetek óta vágyok egy kis hazai ízre. Most szerintem túl sokat gondolok az otthoniakra. Ettől is lehet, hogy nehezemre esik nem gondolni a...
-
Nagyon motiváltnak érzem magam, hogy elfeledjen a bolti élesztőt és társait, hogy kovásszal tudjam elkészíteni a kelt tésztákat. Az élesztő ...
-
A füge egy olyan gyümölcs, ami valójában most kezdi élni a népszerűségét. Egyre több kertben helyet kap, és bár adogat a gyümölc...
1 megjegyzés:
Ezt elfogom készíteni, köszi szépen a receptet.
Megjegyzés küldése