2014. július 25., péntek

Cukkinis-rizses lecsó






Minden idők egyik legsokoldalúbb zöldsége a cukkini. Felhasználhatjuk édességek, tésztás ételek, húsos ételek, savanyúságok készítésére. És még nagyon sok egyébre, amit nem is győznék felsorolni.

Én most egy rizses-cukkinis lecsót készítettem belőle, a fiúk legnagyobb megelégedésére.




Hozzávalók:
50 dkg paprika
50 dkg paradicsom
1 nagy fel hagyma
1 közepes méretű cukkini
zsiradék
só, cukor
10 dkg rizs

A zöldségeket megmosom, és felszeletelem. A hagymát kockára vágom. A rizst megmosom, és sós vízben fel teszem főni. A cukkinit kockára vágom, és megsózva félre teszem.
A zsiradékon a hagymát, paprikát, és a paradicsomot felteszem dinsztelődni. Sózom, és egy kanál cukrot teszek hozzá. Amikor félig megpuhultak, hozzáadom a cukkinit is, és lefedve a cukkini majdnem teljes puhulásáig párolom.   Megkóstolom, és ha szükséges tovább ízesítem. A fedőt levéve készre párolom, és hozzáadom az időközben megfőzött rizst, amivel még egyet forralom.

Ízlés szerint csípős paprikát, füstölt kolbászkarikát, esetleg virslit adhatunk hozzá. 








Nincsenek megjegyzések:

Sült paprikakrém (mártogató)

Sült paprikakrém egy kis változatosságot vihet az ízek világába. Két féle képpen készítem. Egy hagyományos (paprika+hagyma+fokhagyma...