Minden idők egyik legsokoldalúbb zöldsége a cukkini.
Felhasználhatjuk édességek, tésztás ételek, húsos ételek, savanyúságok
készítésére. És még nagyon sok egyébre, amit nem is győznék felsorolni.
Én most egy rizses-cukkinis lecsót készítettem belőle, a
fiúk legnagyobb megelégedésére.
Hozzávalók:
50 dkg paprika
50 dkg paradicsom
1 nagy fel hagyma
1 közepes méretű cukkini
zsiradék
só, cukor
10 dkg rizs
A zöldségeket megmosom, és felszeletelem. A hagymát
kockára vágom. A rizst megmosom, és sós vízben fel teszem főni. A cukkinit
kockára vágom, és megsózva félre teszem.
A zsiradékon a hagymát, paprikát, és a paradicsomot
felteszem dinsztelődni. Sózom, és egy kanál cukrot teszek hozzá. Amikor félig
megpuhultak, hozzáadom a cukkinit is, és lefedve a cukkini majdnem teljes
puhulásáig párolom. Megkóstolom, és ha szükséges tovább ízesítem.
A fedőt levéve készre párolom, és hozzáadom az időközben megfőzött rizst,
amivel még egyet forralom.
Ízlés szerint csípős paprikát, füstölt kolbászkarikát,
esetleg virslit adhatunk hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése