Receptje nagyon egyszerű.
A paradicsomot a sütőben aszaltam, 100 °C-on kb 4-5 órát. Előtte megmostam, lecsepegtettem, félbevágtam, a magokat eltávolítom, majd vágott résszel felfelé sütőlapra helyeztem, és durva szemű sóval megszórtam, kevés olajjal megspricceltem, és a sütőbe tettem.
Másnap, mivel szép napsütéses idő volt kitettem a napra száradni, miután egy tüllel letakartam.
Harmadnap apróra vágott friss bazsalikommal átkeverve, száraz, tiszta üvegekbe raktam, azután felöntöttem hidegen sajtolt olívaolajjal, egy bambusz nyárssal a légbuborékokat kipiszkáltam, hogy ne maradjon benne levegő.
A kupakokat rázártam, és felcímkézve mentek a polcra.
2 megjegyzés:
nagyon örülök, hogy Rád találtam! most aztán nézek, ide-oda! a kovászos zöldparadicsomot most írtam le magamnak! igen nagyon tetszik nekem!
Gyere máskor is, találsz még jó recepteket.
Megjegyzés küldése