Köszönöm, hogy eljöttél hozzám, érezd jól magad! Nézelődj, keresgélj kedvedre!
A főzés alkotás, ha alkotsz, szükséged van visszajelzésre. Ha tetszik amit látsz, vagy kipróbálod valamelyik étel elkészítését, esetleg van olyan amit fontosnak tartasz, oszd meg velem és a kedves idelátogató vendégekkel.

2014. március 27., csütörtök

Ragacsos-kókuszos fahéjas csiga





Egyszerű kalácstészta annyi különbséggel, hogy ha van akkor tej helyett, kókusztejjel készítsük el.



A hozzávalók:

2,5 dl kókusztej vagy tehéntej
csipet só
6 dkg vaj
3 tojássárgája
50 dkg liszt
10 dkg cukor
2 dkg élesztő

Mindent beleteszünk a gépbe, és megdagasztatjuk, kelesztő tálba tesszük, és egy órát kelesztjük.

Vagy a lisztet tálba szitáljuk, a meglangyosított tejben felfuttatjuk az élesztőt, és a vaj kivételével, többi hozzávalóval tésztát dagasztunk. A vajat megolvasztjuk és a megdagasztott tésztába gyúrjuk. Amikor szép fényes sima hólyagos, letakarjuk, és egy óra alatt megkelesztjük.


A csavart a csigában az hozza, hogy miután kinyújtjuk a tésztát, megkenjük olvasztott vajjal, megszórjuk fahéjas porcukorral, és 5 dkg pirított kókuszreszelékkel, de finomabb pirított kókuszpehellyel.
Összetekerjük, és 12 egyforma darabra vágjuk.






Egy muffin formának minden részébe teszünk 1 teáskanál barna cukrot, és egy darabka vajat. Azután belerakjuk a tésztatekercseket, és 180 fokosra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük.
A cukros vaj finom ragadós karamellás bevonatot von a csiga aljára, a kókusz pedig isteni finom ízt kölcsönöz neki.



Nincsenek megjegyzések: