Egy hét leforgása alatt, már második alkalommal sütök medvehagymás pogácsát. Ez most teljes kiőrlésű liszt, és zabliszt keverékével készült.
Az eredménnyel megint nem tudok betelni, pedig nem igazán kedvez a fogyókúrámnak. De annyira finom lett.
Hozzávalók:
40 dlg teljes kiőrlésű búzaliszt
10 dkg zabliszt, vagy zabpehely
2,5 dkg élesztő
1 egész tojás
1 teáskanál só
20 dkg vaj vagy margarin esetleg 15 dkg zsír
2 dl tej
nagy marék medvehagyma
A tejet megmelegítem, és az élesztőt felfuttatom benne. Pici cukrot adok hozzá, hogy az élesztőnek könnyebb dolga legyen.
Közben a lisztet összekeverem a sóval, és mivel én zablisztet rendszerint zabpehelyből készítek, most is a fűszerdarálóban finom lisztté őröltem 10 dekát ebből a fantasztikus gabonából.
Elnyújtom, és megkenem kevés olvasztott vajjal, megszórom egy nagy marék apróra vágott medvehagymával, és a szokott módon hajtogatom a tésztát.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése