Tudom nem tudományos a magyarázat. A lényeg a lényeg.
Ez a fűszerkeverék áll a következőkből
só
cayenne bors fekete bors paprika fokhagyma por (sütőben, vagy aszalóban szárítható, és porrá őrölhető) hagyma por (szintén aszalóban szárítottam, és őröltem) szárított kakukkfű szárított oregánó
A csirkecombokat megtisztítjuk, megmossuk, és leitatjuk róla a vizet, majd a fűszerkeverékkel alaposan bedörzsöljük.
Félretesszük 15-20 percre. De ha előző este elkészítjük, és a hűtőben pihentetjük még tökéletesebb le. Fontos, hogy sütés előtt a hús legyen szobahőmérsékletű, hogy egyenletesen süljön.
A máz a következő keverékből készül:
2-3 evőkanál baracklekvár de lehet bármilyen más lekvár ízlésünk, lehetőségünk szerint
1 teáskanál őrölt chili
Alaposan keverjük össze, hogy a chjiliből majd mindenhova jusson.
Tegyük egy tepsibe, amit kicsit kizsírozunk, vagy olajozunk. alufóliával betakarjuk, és 220 fokos sütőben 30 percet sütjük. Ezután levesszük a fóliát, és hirtelen zsírjára sütjük. Majd a húst bekenjük baracklekvár-chili keverékével, és visszatoljuk a sütőben. Amikor szépen rápirul a máz, megfordítjuk és a másik oldalát is bekenjük és arra is rápirítjuk a mázat.
Amikor a sütőbe tesszük a combokat, mindig bőrrel lefelé fordítva tegyük, így érjük el, hogy a bőrös rész piruljon utoljára, ezzel is a kész húsunk szebb, és ízletesebbé válik, hiszen ropogóssá sül a bőr rajta, és nem puhul vissza.
Párolt kelbimbóval, petrezselymes burgonyával tálaljuk.
Hozzá savanyúságot, vagy mint én tejfölös-fokhagymás uborkasalátát készítünk, megszórunk némi durvára tört színes borssal, és azt kínáljuk mellé.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése