2014. március 7., péntek

Fokhagymás-kakukkfüves csirkecsíkok karfiolpürével






Fontos, hogy változatos legyen az ételünk. Az is fontos, hogy egészséges legyen, és ha már egészséges, és változatos, nagyon fontos, hogy jó ízű legyen. 
Egy ilyen jó ízű és egészséges étel a karfiolpüré, aminek az elkészítése pillanatok alatt kész. Mire megsütjük a fokhagymás kakukkfüves csirkemell csíkokat, akkorra megfő a karfiol. Más dolgunk már nincs is vele, mint kicsit utána ízesíteni és a hússal tálalni.






Hozzávalók:

1 1/2 csirkemell
3 evőkanál olaj
1 teáskanál kakukkfű
3-4 gerezd fokhagyma
1/2 teáskanál bors
1 evőkanál só

A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk, és a fűszerek keverékével alaposan beszórjuk, összekeverjük. Az olajat felforrósítjuk, és a húst megsütjük benne.

a püré hozzávalói:

1 1/2 kg karfiol
25 g vaj
só, bors, szerecsendió

A karfiolt puhára főzzük sós vízben. Leszűrjük, lecsepegtetjük, hozzáadjuk a vajat, kicsi frissen őrölt borsot frissen reszelt szerecsendiót és egy botmixerrel pürésítjük. A csirkecsíkokkal tálaljuk, savanyúsággal, vagy friss salátával kínáljuk.





Nincsenek megjegyzések:

Kevi sodrott perec

  Hetek óta vágyok egy kis hazai ízre. Most szerintem túl sokat gondolok az otthoniakra.  Ettől is lehet, hogy nehezemre esik nem gondolni a...