Fontos, hogy változatos legyen az ételünk. Az is fontos, hogy egészséges legyen, és ha már egészséges, és változatos, nagyon fontos, hogy jó ízű legyen.
Egy ilyen jó ízű és egészséges étel a karfiolpüré, aminek az elkészítése pillanatok alatt kész. Mire megsütjük a fokhagymás kakukkfüves csirkemell csíkokat, akkorra megfő a karfiol. Más dolgunk már nincs is vele, mint kicsit utána ízesíteni és a hússal tálalni.
Hozzávalók:
1 1/2 csirkemell
3 evőkanál olaj
1 teáskanál kakukkfű
3-4 gerezd fokhagyma
1/2 teáskanál bors
1 evőkanál só
A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk, és a fűszerek keverékével alaposan beszórjuk, összekeverjük. Az olajat felforrósítjuk, és a húst megsütjük benne.
a püré hozzávalói:
1 1/2 kg karfiol
25 g vaj
só, bors, szerecsendió
A karfiolt puhára főzzük sós vízben. Leszűrjük, lecsepegtetjük, hozzáadjuk a vajat, kicsi frissen őrölt borsot frissen reszelt szerecsendiót és egy botmixerrel pürésítjük. A csirkecsíkokkal tálaljuk, savanyúsággal, vagy friss salátával kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése