2012. november 14., szerda

Vaníliás linzer








Vasárnap „bulizunk”. A család leginkább névnapokon és születésnapokon van hosszabb ideig együtt. Mivel Anyukám már szívesebben mint vendég van jelen ezeken a ünnepeken, így leginkább én készítem a menüt.
Így szerdán már nyugodtan lehet sütkérezni. Az első közé tartozik a kekszek sütése.
Sima linzer tészta, de az egyszerűségénél fogva, az egyik legkedveltebb aprósütemények közé tartozik.

Elkészítése nem igényel nagy tudást, viszont elkapkodni nem lehet.




hozzávalók:
40 dkg sima liszt
20 dkg vaj vagy margarin
20 dkg porcukor
csipet só
kb.  1,5 dl kefir vagy sovány joghurt
1 vaníliarúd kikapart magjai

A tészta hozzávalóit gyorsan összegyúrjuk, Folpackba csomagoljuk és legalább egy órát a hűtőben pihentetjük.
Azután fél centis lappá nyújtjuk, és kiszaggatjuk különböző formákkal. A tetejére apró szemű kristálycukrot szórunk, és 175 fokos sütőben 10-15 perc alatt megsütjük.









Nincsenek megjegyzések:

Sült paprikakrém (mártogató)

Sült paprikakrém egy kis változatosságot vihet az ízek világába. Két féle képpen készítem. Egy hagyományos (paprika+hagyma+fokhagyma...