Állandóan visszatérő íz, a gyümölcs túróval. Szeretjük
Mi lehet annál jobb, mint a meggyet finom, friss túróval megsütni, egy kellemes, puha, illatos kelt tésztával.
Hozzávalók:
300 ml langyos tej
60 g vaj
100 g cukor
1/2 teáskanál só
2 nagy tojás
560 g liszt
10 g szárított élesztő
Töltelék:
500 g túró
2 evőkanál vaj
2 tojás sárgája
2 evőkanál kukoricakeményítő
1 csomag vaníliás cukor
5 evőkanál porcukor
Máz:
120 g porcukor
2 evőkanál forró víz
Ezen kívül:
1 üveg magozott meggybefőtt, vagy 250 g friss
A tejet melegítsük meg, oldjuk fel benne a vajat, adjuk
hozzá a cukrot és a tojást. Egy tálba keverjük össze a lisztet, az élesztőt, és
a sót. A tejet adjuk hozzá a lisztes keverékhez, és gyúrjunk belőle tésztát. Ha
nagyon lágynak találjuk, kevés lisztet adjunk még hozzá. Egy kilisztezett
tálba, lefedve, kelesszük kétszeresére.
Közben készítsük el a túrótölteléket.
A hozzávalókat keverjük simára.
Miután a tésztánk megkelt, nyújtsuk téglalap alakúra. Vágjuk
hosszában ketté. A két lapot kenjük meg a túrótöltelékkel úgy, hogy a két
hosszabb oldalánál 1-1 cm részt üresen hagyunk. A túró tölteléket szórjuk meg a
levétől kinyomott meggyel. Középen hajtsuk ketté, a széleit kicsit nyomjuk
össze, és vágjuk legalább 8-10 szeletre. A másik lappal ugyan így járunk el.
Tegyük egy sütőpapírral kibélelt tepsibe a szeleteket egymás mellé. Hagyjuk
újra kelni. Közben a sütőt melegítsük elő 200 fokra. Kb fél óra elteltével a
tésztánkat süssük készre.
Készítsük el a cukormázat. A porcukrot keverjük a forró
vízzel simára.
Amikor megsül a tésztánk ez kb. 25-30 perc, a cukormázat
kenjük rá. Hagyjuk kihűlni
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése