A csokis kiflihez alig kell valami, és pillanatok alatt
elkészül. Pedig kelt tészta, de mivel a hideg sütőbe tesszük, ahogy melegszik a sütő hőmérséklete, úgy kezd a kifli kelni, tehát nem kell plusz idő az ujrakelesztéshez.
Hozzávalók:
50 dkg liszt
3 dl tej
3 dkg élesztő
2 evőkanál cukor
csipet só
5 dkg vaj vagy margarin
1 db tojás
töltelék
10 dkg csokoládé apróra vágva
2 evőkanál baracklekvár
2 evőkanál jó minőségű kakaó
2-3 evőkanál cukor
A tejet megmelegítjük, feloldunk benne 1 kanál cukrot, és az
élesztőt.
A lisztet tálba szitáljuk, mélyedést készítünk a közepébe, beleütjük
a tojást, hozzáadjuk a maradék cukrot, a csipet sót, beleöntjük a közben felfutott élesztős
tejet, és alaposan megdagasztjuk.
A vajat megolvasztjuk, a már megdagasztott
tésztánkhoz adjuk, és jól beledolgozzuk.
Lisztezett tálba rakjuk, betakarjuk és
fél-egy óra alatt megkelesztjük. Tehetjük kelesztőtálba, akkor még gyorsabban
megkel. A tölteléket elkészítjük eközben úgy, hogy minden hozzávalót
összekeverünk.
A megkelt tésztát két részre osztjuk, az egyiket vékonyra
nyújtjuk, megkenjük a töltelékkel, azután a másik vékonyra nyújtott tésztával
beborítjuk, csíkokra, majd háromszögekre vágjuk, és a szélesebb oldalánál
kezdve feltekerjük, kifliket formálunk belőle.
Sütőpapírral bélelt tepsibe
rakjuk, tetejét felvert tojással megkenjük, és a hideg sütőbe tesszük, így
kezdjük el sütni. A sütőt 180 fokra állítjuk, és kb 25-30 perc szükséges a
sütéshez. A következő tepsihez elegendő 15 perc.
Legfinomabb langyosra hűlve.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése