2012. november 29., csütörtök
Mandulás-pisztáciás morzsasüti
Diétásan, teljes kiőrlésű lisztből, készítettem a morzsasütit. Bevallom őszintén más elképzeléseim voltak, de hát ember tervez.......
Egyszerűen nem úgy jött össze minden, ahogy kellett volna. De azért nem keseredtem el, lett belőle egy nagyon fincsi morzsasüti.
A hozzávalók:
250 g teljes kiőrlésű liszt
100 g vaj
15 g por édesítő
40 g narancsvíz
vanília aroma
töltelék:
100 g mandula
50 g pisztácia
15 g por édesítő
2 evőkanál narancsvíz
tetejére
50 g mandula forgács
50 g pisztácia darabok
A tészta hozzávalóit összekeverjük, fóliába rakjuk, és a hűtőben pihentetjük 1 órát.
Közben a mandulát és a pisztáciát ledaráljuk, hozzáadjuk a narancsvizet, és az édesítőt, alaposan összekeverjük. Akkor jó, ha úgymond "földszáraz"
A sütőt bekapcsoljuk, előmelegítjük 180 fokra.
Egy 24x24 -es tepsit sütőpapírral kibélelünk. a tészta felét belereszeljük a reszelő nagy lyukú részén, egyenletesen rászórjuk a tölteléket, és a tészta másik felét a tetejére reszeljük. Nagyon kicsit lenyomkodjuk, ráhintjük a mandulaforgácsot és a pisztácia darabokat, és előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük.
Miután kihűlt a sütink szeletekre vágjuk, és diabetikus baracklekvárral tálaljuk. Nagyon fincsi lehet vanília sodóval vagy bármilyen "'folyékony" hozzávalóval. Szerintem kell valami hozzá, mert egyébként elég száraz.
Viszont a tárkonyos sertésragu leves után méltó befejezése volt az ebédnek.
Azt hiszem le kell azt is írnom hogyan készítsünk házilag narancsvizet.
2-3 narancsot zöldség pucolóval vékonyan meghámozunk, ezt a narancs héjat egy befőttes üvegbe tesszük, felöntjük vízzel, tegyünk bele kevés nátrium-benzoátot, és egy hétig naponta rázzuk össze, hogy az illóolajok kioldódjanak belőle. Vigyázzunk a keserű fehér héjat ne hámozzuk bele.
Egy hét után gézen szűrjük le, és tegyük hosszú nyakú üvegbe, tartsuk hűvös helyen. Ha az ízét fokozni szeretnénk, egy mandarin héját is
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Kevi sodrott perec
Hetek óta vágyok egy kis hazai ízre. Most szerintem túl sokat gondolok az otthoniakra. Ettől is lehet, hogy nehezemre esik nem gondolni a...
-
Nagyon motiváltnak érzem magam, hogy elfeledjen a bolti élesztőt és társait, hogy kovásszal tudjam elkészíteni a kelt tésztákat. Az élesztő ...
-
A füge egy olyan gyümölcs, ami valójában most kezdi élni a népszerűségét. Egyre több kertben helyet kap, és bár adogat a gyümölc...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése