A mák nem csak édességek készítésére tökéletes. A sós
rudakat is változatossá tehetjük egy kis egész mákszemmel.
Hozzávalók
250 g margarin
40 dkg liszt
1 teáskanál só
½ teáskanál őrölt bors
100 g reszelt sajt
½ csomag sütőpor
50 g mák
2 evőkanál búza csira
100 ml kefir
tetejére
1 tojás
apró magvak a megszóráshoz (el is maradhat)
A hozzávalókat összegyúrjuk, fél centi vastagra kinyújtjuk,
megkenjük egy felvert tojással, tetejét apró maggal megszórjuk (Pl. szezámmag),
derelyevágóval csíkokat vágunk, és előmelegített 180 fokos sütőben 15-20 perc
alatt megsütjük.
Ez nem csak leírva ilyen egyszerű, hanem az elkészítése is.
Pillanatok alatt összeállítható, és megsüthető. Akkor csinálom, ha valamit
nagyon nassolhatnék. Elhitetem magammal, hogy a hozzáadott búza csirától mennyire egészséges. Lehet, hogy nem az, de olyan finom mogyorós ízt ad a sütinek.
És ahogy a mákszemek reccsennek egyet a fogunk alatt, szerintem semmihez nem
hasonlítható.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése