És akinek még nem lenne elege a zöld paradicsom eltevési módokból, álljon itt egy olyan recept, amely az összes maradék paradicsomunk eltevésére alkalmas. A sült paradicsom ha egyszer megkóstoljuk a kedvenceink közé fog tartozni.
Hozzávalók.
2 kg nagy szemű zöld paradicsom
palackozott citromlé
asztali só
2 kg nagy szemű zöld paradicsom
palackozott citromlé
asztali só
A nagyobb szemű zöld
paradicsomokat 5 mm vastagra szeleteljük és üvegekbe rakjuk. Vizet forralunk,
kb 4 litert, bár lehet, hogy sok lesz, de fontos, hogy elegendő mennyiség
legyen. Minden üvegbe teszünk egy evőkanál citromlét, és egy csipet sót. Ezután
felöntjük meleg vízzel, és lezárjuk az üvegek tetejét. Forró vízfürdőben 35
percig dunsztoljuk.
Ezzel a módszerrel eltett paradicsom kitűnő köret, sütve, vagy rántva.
Lecsepegtetve, lisztbe, tojásba és morzsába forgatva, forró olajban megsütve.
Ha rendelkezünk olaj spray-vel, Elegendő azzal befújni, és olajozott tepsiben, a sütőben kisütni, akkor még egészségesebb.
Ezzel a módszerrel eltett paradicsom kitűnő köret, sütve, vagy rántva.
Lecsepegtetve, lisztbe, tojásba és morzsába forgatva, forró olajban megsütve.
Ha rendelkezünk olaj spray-vel, Elegendő azzal befújni, és olajozott tepsiben, a sütőben kisütni, akkor még egészségesebb.
Vigyázzunk azonban, túl sokat egyszerre ne fogyasszunk belőle. Ugyanis a zöld paradicsom mérgező anyagokat is tartalmaz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése