Köszönöm, hogy eljöttél hozzám, érezd jól magad! Nézelődj, keresgélj kedvedre!
A főzés alkotás, ha alkotsz, szükséged van visszajelzésre. Ha tetszik amit látsz, vagy kipróbálod valamelyik étel elkészítését, esetleg van olyan amit fontosnak tartasz, oszd meg velem és a kedves idelátogató vendégekkel.

2012. november 1., csütörtök

Sütni való zöld Paradicsom





És akinek még nem lenne elege a zöld paradicsom eltevési módokból, álljon itt egy olyan recept, amely az összes maradék paradicsomunk eltevésére alkalmas. A sült paradicsom ha egyszer megkóstoljuk a kedvenceink közé fog tartozni.

Hozzávalók. 

2 kg nagy szemű zöld paradicsom 

palackozott citromlé 
asztali só 

A nagyobb szemű zöld paradicsomokat 5 mm vastagra szeleteljük és üvegekbe rakjuk. Vizet forralunk, kb 4 litert, bár lehet, hogy sok lesz, de fontos, hogy elegendő mennyiség legyen. Minden üvegbe teszünk egy evőkanál citromlét, és egy csipet sót. Ezután felöntjük meleg vízzel, és lezárjuk az üvegek tetejét. Forró vízfürdőben 35 percig dunsztoljuk.

 Ezzel a módszerrel eltett paradicsom kitűnő köret, sütve, vagy rántva. 

Lecsepegtetve, lisztbe, tojásba és morzsába forgatva, forró olajban megsütve. 
Ha rendelkezünk olaj spray-vel, Elegendő azzal befújni, és olajozott tepsiben, a sütőben kisütni, akkor még egészségesebb.
Vigyázzunk azonban, túl sokat egyszerre ne fogyasszunk belőle. Ugyanis a zöld paradicsom mérgező anyagokat is tartalmaz. 








Nincsenek megjegyzések: