2012. november 12., hétfő

Csili savanyúság







Ebben a gyönyörű időben átnéztem a paprika töveimet, találok e még rajtuk néhány darabot. Mivel nagyon nem hűlt le a levegő még szépen nőttek, húsosodtak a csilik. Mivel nagyon szeretjük, és a zöldeket sem szeretnénk az enyészetnek adni, így néhány kis üveggel még megmentettem a fagyok beállta előtt. Semmi különös, egy kis savanyúsághoz való levet készítettem a következő képen.




Felforraltam 1 liter vizet, hozzá adtam 2 kanál 20 %-os ecetet, 1 evőkanál asztali sót, 2 evőkanál cukrot, és fűszereket. Szemes borsot, koriandermagot, mustármagot, kapormagot, kaprot, kevés tárkonylevelet.

A megmosott, üvegbe rakott paprikára öntöttem, hogy ellepje, majd rátettem a tetőket. Mivel nem használtam semmilyen tartósítószert, kidunsztoltam. Forrástól számított 15 percet, majd 24 óra múlva 10 percet.
A kamra polcon hagytam kihűlni. 






Nincsenek megjegyzések:

Sült paprikakrém (mártogató)

Sült paprikakrém egy kis változatosságot vihet az ízek világába. Két féle képpen készítem. Egy hagyományos (paprika+hagyma+fokhagyma...