Ebben a gyönyörű időben átnéztem a paprika töveimet, találok
e még rajtuk néhány darabot. Mivel nagyon nem hűlt le a levegő még szépen nőttek,
húsosodtak a csilik. Mivel nagyon szeretjük, és a zöldeket sem szeretnénk az
enyészetnek adni, így néhány kis üveggel még megmentettem a fagyok beállta
előtt. Semmi különös, egy kis savanyúsághoz való levet készítettem a következő
képen.
Felforraltam 1 liter vizet, hozzá adtam 2 kanál 20 %-os
ecetet, 1 evőkanál asztali sót, 2 evőkanál cukrot, és fűszereket. Szemes borsot,
koriandermagot, mustármagot, kapormagot, kaprot, kevés tárkonylevelet.
A megmosott, üvegbe rakott paprikára öntöttem, hogy ellepje,
majd rátettem a tetőket. Mivel nem használtam semmilyen tartósítószert, kidunsztoltam.
Forrástól számított 15 percet, majd 24 óra múlva 10 percet.
A kamra polcon hagytam kihűlni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése