Régóta nyúznak a gyerekek süssünk mi magunk tortilla chipset. Mindig ódzkodtam a dologtól, nem vagyok nagy rajongója a mártogatósoknak. Vagyis nem voltam nagy rajongó, míg rá nem találtam erre a receptre. Gondolom ti is szívesen készítitek, hiszen ebben nincs sem ízfokozó, sem más adalék anyag.
Elkészítése egyszerű, gyorsan kész, és alig kell hozzá valami. Ráadásul most rengeteg finom zöldséges mártogatóst készíthetünk. Akár cukkiniből is.
Hozzávalók:
8 dkg
búzaliszt
11 dkg
kukoricaliszt
12 dkg
tej
1
evőkanál olaj
½ teáskanál
só
½ teáskanál
cukor
1
teáskanál pirospaprika
¼ teáskanál
cayenne bors
½ teáskanál
curry por
Ízlés
szerint fűszernövények (pl. kakukkfű, rozmaring stb.)
Egy
tálban keverjük össze a kétféle lisztet, a sót, cukrot, és a többi fűszert.
Adjuk hozzá az olajat, és kis adagonként a meleg tejet. Gyúrjunk tésztát
belőle. Állaga puha legyen, de ne ragadjon a kézhez.
Osszuk
2-3 részre, és nyújtsuk nagyon vékonyra. Vágjuk háromszögekre, tegyük
sütőpapírral bélelt tepsibe.
200
fokosra előmelegített sütőben süssük 5-8 percig. Legyünk figyelmesek, mert
könnyen megég, és elveszíti finomságát. Kiszedve hagyjuk kihűlni.
Tálaljuk
különféle szószokkal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése