Nem
sajt, csak tejkészítmény
Napok,
sőt hetek óta szemezek ezzel a valamivel. Nem mondhatom, hogy sajt, mert nem
az, de mindenképpen tejkészítmény, és ráadásul még kiderült, hogy finom is.
Tudom
nem vetekedhet egy sajttal, de ha azt veszem, hogy pár százasból két 40 dkg-os csízióm
lett, hát mit mondjak. Nem rossz.
Hozzávalók:
2
liter tej
400
g 20 %-os tejföl
6
tojás
2-3
evőkanál só
ízesítésre:
petrezselyem
zöld – fokhagyma
olajbogyó
– bazsalikom
kapor,
vagy amit szeretünk.
Egy lábasban feltesszük a tejet forrni, és
sózzuk.
Amíg a tej felforr, addig a tejfölt simára
keverjük a tojásokkal
Forráskor állandó keverés mellett vékony
sugárban hozzáadjuk a tojásos tejfölt a tejhez,
és főzzük 4-5 percig, amíg kezd
szétválni a savótól.
Pár perc alatt nagy pelyhek alakulnak ki, a savó szinte
átlátszóvá válik.
Ekkor hozzáadjuk a fűszereket, - én kettévettem
a túrót, és az egyikbe apróra vágott petrezselyem zöld és szétnyomott fokhagyma
keverékét tettem bele,
míg a másik felét paprikával töltött olajbogyóval, és
bazsalikommal ízesítettem.
Azután a hűtőbe tesszük, hagyjuk tovább
csepegni.
Legjobb, ha egy éjjelen át pihen, ez alatt az ízek is összeérnek.
De
ha türelmetlenek vagyunk, már azután is fogyasztható, ha kihűlt.
A paprikával töltött olajbogyó, és a bazsalikom, gyönyörű és persze finom.
De legalább annyira jó párosítás a fokhagyma a petrezselyem zölddel
És természetesen nyáron kell hozzá a paradicsom is
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése