2014. augusztus 8., péntek
Egyszerű burgonyás kenyér
Egy minden felhajtás nélküli kenyér sült ma nálam. Azt hiszem az egyik legfinomabb ami mostanában a sütőt elhagyta.
Hozzávalók:
75 dkg liszt
2 kisebb burgonya
3,5 dl víz
2,5 dkg élesztő
3 evőkanál olaj
1 púpozott teáskanál só
A burgonyát héjában megfőztem, hagytam langyosra hűlni. A kelesztő tálba tettem, és pürésítettem. Hozzáadtam a 3.5 dl langyon vizet, az élesztőt, és az olajat, majd ezután a lisztet és a sót.
Összegyúrtam, és alaposan megdagasztottam. Szép simára, fényesre. Akkor jó az állaga, ha cipót formázunk belőle, és a cipó ívesen simul az asztalra.
Letakarva duplájára kelesztettem, majd alaposan átgyúrtam, jól kinyomva a levegőt belőle. Azután ismét kelesztettem, majd az asztalra kiborítva veknit formáztam belőle, amit sütőpapírral bélelt formába tettem. Amíg a sütő bemelegedett, addigra a kenyér megkelt ismét. Pár helyen bemetszettem. és 210 fokos sütőben 45 perc alatt megsütöttem.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Kevi sodrott perec
Hetek óta vágyok egy kis hazai ízre. Most szerintem túl sokat gondolok az otthoniakra. Ettől is lehet, hogy nehezemre esik nem gondolni a...
-
Nagyon motiváltnak érzem magam, hogy elfeledjen a bolti élesztőt és társait, hogy kovásszal tudjam elkészíteni a kelt tésztákat. Az élesztő ...
-
A füge egy olyan gyümölcs, ami valójában most kezdi élni a népszerűségét. Egyre több kertben helyet kap, és bár adogat a gyümölc...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése