2012. július 14., szombat

Üdítő, méregtelenítő almaital







Gyorsítsd az anyagcserédet. 

Természetesen teheted ezt meg, ezzel a 


ZERO KALÓRIÁS méregtelenítő itallal


Tedd le a diétás szódavizet és az egyéb szintetikus fogyasztó, méregtelenítő nyalánkságot, és légy sokkal természetesebb,  és próbáld ki ezt egy hétig. 


Miközben a súlyod csökken,rengeteg energiát nyersz . Semmi reklám, semmi méregdrága cucc, csak egy alma és egy fahéjrúd, valamint egy vizeskancsó tele vízzel.



Az almát szeleteld vékonyra tedd a kancsóba, tégy rá egy normális nagyságú fahéjrudat, egy csomó jeget, és öntsd fel vízzel, tedd a hűtőbe legalább 10 percre, majd fogyaszd el a nap folyamán. Nem gond, ha több kancsóval megiszol belőle. Egy almát és fahéjat legalább 2-3 alkalommal önts fel vízzel, mielőtt kicserélnéd.
Meglátod mennyire sokat segít, főleg ebben a kánikulában, és ami nem mellékes, nagyon olcsó.



A fahéjról néhány mondatban, és amennyiben többet szeretnél tudni Itt olvashatsz róla

Sokoldalú gyógynövény
A fahéj egyike a legrégebb óta használt gyógy- és fűszernövényeknek, gyógyhatásait már az ókori népek is ismerték: az egyiptomiak balzsamokat készítettek belőle, és széles körben használták füstölőszerként, afrodiziákumként is. Régóta ismerjük emésztésjavító, hangulatfokozó és antioxidáns hatását, ám csak manapság derült fény arra, hogy képes csökkenteni a káros LDL koleszterinszintet és a vércukorszintet egyaránt.

Fahéj: elsőrangú a cukoranyagcsere szabályozásában
A fahéj egyszerre többféleképpen is hat a vércukorszintre, így képes akár hússzorosára is növelni a cukoranyagcsere folyamatát. Egyrészt lassítja az emésztés során a gyomor ürülését, ezáltal megelőzi a vércukorszint ingadozását, ami gyakran további táplálékfelvételre ösztönözne. Másrészt növeli az inzulin és az antioxidánsok hatékonyságát. Amerikai kutatók lehetségesnek tartják, hogy esetleg inzulinhelyettesítőként is alkalmazható lesz a 2-es típusú cukorbetegség kezelésében. 

Késlelteti az öregedést

A fahéj magas fenoltartalma révén hatékonyan gátolja a cukormolekulák más molekulákkal való összekapcsolódását, amely folyamat egyébként a szövetek károsodásához és öregedéséhez vezet. A fahéj, más fenoltartalmú fűszerekhez hasonlóan hatékonyan csökkenti a magas vércukorszint által okozott szövetkárosodásokat és gyulladásokat, illetve képes megelőzni a szívbetegségeket és az idő előtti öregedést.


Emésztési zavarokra régóta használják
Mivel a fahéj egyúttal görcsoldó és emésztésjavító hatású is, hatékonyan csökkenti a felfúvódást, a bélgörcsöket, a hányingert és a gyomorpanaszokat.
Fertőtlenítő, antioxidáns hatóanyagai révén kiválóan alkalmazható a gyomor-bél csatorna fertőzései és légúti megbetegedések ellen egyaránt. Szent Hildegard is gyakran használta megfázás, nátha kezelésére a 12. században.








3 megjegyzés:

duende írta...

Nagyon tetszik! Kérdésem: a fahéj kihagyható, mert nem szeretem (csak sós ételekben), helyette használhatok citromot például?

Zsóka írta...

A lényeg az alma mellett a fahéj

duende írta...

Köszi!

Kevi sodrott perec

  Hetek óta vágyok egy kis hazai ízre. Most szerintem túl sokat gondolok az otthoniakra.  Ettől is lehet, hogy nehezemre esik nem gondolni a...