Tudom filléres áru. Mégis bátran biztatok mindenkit hogy egyszer próbálja
ki az otthon készült mustár ízét. Mi rengeteg mustárt elfogyasztunk, és az-az
igazság, hogy szeretjük a finom ízes mustárokat. És ezek, mint tudjuk nem is
olyan olcsó dolgok. Viszont az elkészítése semmi különös nehézséget nem
okoz. Így mivel magam darálom a
mustármagot, én döntöm el, milyen legyen, magos, vagy esetleg finomabb őrlésű
mustármag kerüljön bele. Sőt ha nem csak fehér, hanem fekete mustármagot
keverünk az ízek is teljesen másként alakulnak. Viszont az eredmény
elmondhatatlan. A bolti meg sem közelíti az otthon készült változatot.
Hozzávalók
1/2 csésze mustárpor
1/2 csésze fehér ecet
1 teáskanál só
1/2 teáskanál bors
2 evőkanál fehér cukor
3 tojás sárgája,
elkészítés
Egy nagy fazékban tegyük bele a mustárport, az ecetet, sót, borsot és
cukrot. Pároljuk át alacsony lángon 3 órán keresztül. Tegyük bele a
tojássárgáját a keverékbe, és keverjük addig, amíg besűrűsödik. Öntsük
forró, sterilizált üvegekbe és zárjuk le. Hagyjuk kihűlni szobahőmérsékleten,
tároljuk a hűtőben.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése