2012. július 4., szerda

Görögdinnye-feketeáfonya koktél




Amerre nézünk görögdinnye. Végre kapnak elegendő napsütést, és ha a gazdák elég ügyesek és jó sok hozzáértéssel rendelkeznek, isteni mézédes dinnyével lesznek tele a hazai és a külföldi piacok. Álljon itt egy görögdinnyés ital receptje. Ne csak mindig az alkohol mentes dolgokat nyomjuk a szánkba, néha engedjünk meg egy kis finom élvezetet. Ha mértékkel fogyasztjuk, akkor az alkohollal sem lesz semmi gondunk.


Hozzávalók:
4 csésze kockára vágott dinnye (24 dkg)
2 csésze fekete áfonya
1/3 csésze kristálycukor
2 csésze vodka vagy gin
1 lime leve



Elkészítés
A cukor egyik felével a görögdinnyét, míg a másik felével a fekete áfonyát főzzük sziruppá, miután mind kettő gyümölcsöt pürésítettük. Hagyjuk őket kihűlni. Ez kb. egy óra. A vodkát a lime levével shakerben alaposan rázzuk össze, és tálaljuk a következő képen. Természetesen más gyümölcsöt is felhasználhatunk.
A shakerből az alkohol lime keveréket elosztjuk 6 kehelybe. A gyümölcs szirupból a kehely egyik felébe teszünk egy evőkanállal, míg a másik oldalra a másikból ugyanannyit. A színek nem keverednek, ha csak mi magunk nem akarjuk összekeverni őket, persze csak ha jó sűrűre készítettük a gyümölcs szirupot. Az íze viszont akkor is sikert arat, ha nem lesz tökéletes. Gyakoroljuk, gyakoroljunk és legyünk kreatívak.



Nincsenek megjegyzések:

Kevi sodrott perec

  Hetek óta vágyok egy kis hazai ízre. Most szerintem túl sokat gondolok az otthoniakra.  Ettől is lehet, hogy nehezemre esik nem gondolni a...