2012. július 16., hétfő

Gyömbéres sárgadinnyelekvár

Nagyon jó bár szokatlan összeállítás a gyömbér és a sárgadinnye. Illatos citromhéjjal, pár csipet szegfűszeggel megfűszerezve igazi íz orgia. Most, mikor a sárgadinnye szezon kellős közepén tartunk, nem nehéz olcsón igazi édes, illatos gyümölcshöz jutni. Mindig jól szaglásszuk meg a dinnyét, mert ha érezzük igazi édes ízének illatát, akkor jó lekvárt készíthetünk belőle. Minél inkább erőteljes sárga húsú dinnyét választunk, annál szebb sárga lekvárunk lesz. Viszont, ha zöldes húsú, úgynevezett cserhéjú gyümölcsre esik a választásunk, ebben az esetben érdekes zöldes színű lekvárral lephetjük meg magunkat.

hozzávalók

1 kg dinnyehús
10 dkg reszelt gyömbér
30 dkg cukor
1 nagyobb citrom
2-3 db szegfűszeg
zselésítő

A dinnyét magozzuk ki, vágjuk le a héjáról és aprítsuk fel. A  gyömbért hámozzuk meg, és reszeljük rá a dinnyére.. Bot mixerrel dolgozzuk simára az egészet, majd adjuk hozzá a szegfűszeget, reszeljük bele a citrom héját, és csavarjuk bele a levét,tegyük hozzá a zselésítőt és forraljuk fel. 5 percnyi forralás után adjuk hozzá a cukrot, és újra forraljuk fel. Töltsük kimosott üvegekbe, csavarjuk rá a kupakot és állítsuk fejre. Pár perc múlva tegyük száraz dunsztba, kihűlni.





Nincsenek megjegyzések:

Kevi sodrott perec

  Hetek óta vágyok egy kis hazai ízre. Most szerintem túl sokat gondolok az otthoniakra.  Ettől is lehet, hogy nehezemre esik nem gondolni a...