Hozzávalók: 4-6 személyre
1 kiló vegyes friss gomba
2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
1/2 csésze olívaolaj
Só és bors
1 teáskanál apróra vágott friss rozmaring
1 teáskanál apróra vágott friss zsálya
1/4 csésze apróra vágott friss petrezselyem
1 teáskanál balzsamecet
2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
1/2 csésze olívaolaj
Só és bors
1 teáskanál apróra vágott friss rozmaring
1 teáskanál apróra vágott friss zsálya
1/4 csésze apróra vágott friss petrezselyem
1 teáskanál balzsamecet
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 ° C.
A gombának vegyük le a szárát és vágjuk nagyobb darabokra. Természetesen a földes fás részeket vágjuk le.
Aprítsuk fel a gombafejeket is nagyobb darabokra...
Keverjük össze az olíva olajat, a fokhagymát, a zöld fűszerek. Egy nagy hőálló edénybe rakjuk, hogy elférjen benne a gomba. Keverjük jól össze az ízesített olajjal. Süssük kb 30-40 percig, vagy amíg megpuhulnak.
Vegyük le a tűzről, és locsoljuk meg a balzsamecettel. Pirított kenyérrel az igazi, de bármilyen más hagyományos körettel is tálalható
A gombának vegyük le a szárát és vágjuk nagyobb darabokra. Természetesen a földes fás részeket vágjuk le.
Aprítsuk fel a gombafejeket is nagyobb darabokra...
Keverjük össze az olíva olajat, a fokhagymát, a zöld fűszerek. Egy nagy hőálló edénybe rakjuk, hogy elférjen benne a gomba. Keverjük jól össze az ízesített olajjal. Süssük kb 30-40 percig, vagy amíg megpuhulnak.
Vegyük le a tűzről, és locsoljuk meg a balzsamecettel. Pirított kenyérrel az igazi, de bármilyen más hagyományos körettel is tálalható
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése