2012. július 17., kedd

Fokhagymás tonhal




Hozzávalók

1 kg tonhalfilé (esetleg tőkehalfilé)
só és bors, ízlés szerint
3 gerezd fokhagyma, apróra vágva
1 szál friss kapor, apróra vágva
5 szelet citrom
5 szál friss kapor
2 zöldhagyma, apróra vágva 

Elkészítés:
 Melegítsük elő a sütőt (230 ° C). 
Kenjünk meg olajjal két nagydarab alumínium fóliát. Tegyük a filéket a fóliára. Megszórjuk sóval, borssal, fokhagymával és az apróra vágott kaporral. Tegyük a citromkarikát, és a kaprot a szeletek tetejére. Megszórjuk apróra vágott zöldhagymával. Fedjük be a második darab fóliával és csípjük össze a fóliát, szorosan zárjuk le. Helyezzük egy tepsibe, vagy egy nagy sütőedénybe. Süssük előmelegített sütőben 20-25 percig. Friss kaporszállal díszítjük, főtt krumplival tálaljuk.






Nincsenek megjegyzések:

Sült paprikakrém (mártogató)

Sült paprikakrém egy kis változatosságot vihet az ízek világába. Két féle képpen készítem. Egy hagyományos (paprika+hagyma+fokhagyma...