Köszönöm, hogy eljöttél hozzám, érezd jól magad! Nézelődj, keresgélj kedvedre!
A főzés alkotás, ha alkotsz, szükséged van visszajelzésre. Ha tetszik amit látsz, vagy kipróbálod valamelyik étel elkészítését, esetleg van olyan amit fontosnak tartasz, oszd meg velem és a kedves idelátogató vendégekkel.

2012. július 9., hétfő

Szűzpecsenye pan mártással





Az utóbbi időben nagyon sok receptet kipróbáltam. ez is azok közül valók, amik nagyon ízletesek és ezután is elkészítem, mert megnyerte a családom tetszését.  A receptet itt találtam, amit aztán a magyaros ízlésnek kicsit átalakítva szeretném megosztani másokkal is.

 Hozzávalók:

 1/2 csésze olívaolaj 
1/3 csésze szójaszósz 
1/4 csésze vörös borecet 
1 citrom leve
 1-2 evőkanál Worcestershire szósz 
1-2 evőkanál friss petrezselyem, apróra vágva 
2 teáskanál száraz mustár 
frissen őrölt fekete bors, ízlés szerint
 4 gerezd fokhagyma, megtisztítva, aprítva
 1 kg-os . sertés szűzpecsenye

Keverjük össze a fűszereket egy zacskóban, és a szűzpecsenyét tegyük bele, kb. 4-5 órán keresztül pácoljuk. Még jobb, ha egy éjszakán keresztül érlelődik a hús. Egy nagyon forró serpenyőben minden oldalát pirítsuk meg, majd helyezzük 180 fokos sütőbe. 30-40 perc alatt készre sütjük. Szeletelés előtt legalább 5 percig hagyjuk a hús pihenni. Közben készítsük el a mártást. A pecsenye levéhez hozzá aduk a pácléből 3-4 evőkanállal, és kb 2 dl húslevest. Jól összeforraljuk, majd diónyi vajat teszünk hozzá, amitől a mártásunk selymes fényt kap, és szépen besűrűsödik. Tálaljuk sok zöldséggel, esetleg főtt burgonyával. A mártással húzzuk át a szűzpecsenyét, a többi mártást tálaljuk csészében.





Nincsenek megjegyzések: