2012. július 9., hétfő

Szűzpecsenye pan mártással





Az utóbbi időben nagyon sok receptet kipróbáltam. ez is azok közül valók, amik nagyon ízletesek és ezután is elkészítem, mert megnyerte a családom tetszését.  A receptet itt találtam, amit aztán a magyaros ízlésnek kicsit átalakítva szeretném megosztani másokkal is.

 Hozzávalók:

 1/2 csésze olívaolaj 
1/3 csésze szójaszósz 
1/4 csésze vörös borecet 
1 citrom leve
 1-2 evőkanál Worcestershire szósz 
1-2 evőkanál friss petrezselyem, apróra vágva 
2 teáskanál száraz mustár 
frissen őrölt fekete bors, ízlés szerint
 4 gerezd fokhagyma, megtisztítva, aprítva
 1 kg-os . sertés szűzpecsenye

Keverjük össze a fűszereket egy zacskóban, és a szűzpecsenyét tegyük bele, kb. 4-5 órán keresztül pácoljuk. Még jobb, ha egy éjszakán keresztül érlelődik a hús. Egy nagyon forró serpenyőben minden oldalát pirítsuk meg, majd helyezzük 180 fokos sütőbe. 30-40 perc alatt készre sütjük. Szeletelés előtt legalább 5 percig hagyjuk a hús pihenni. Közben készítsük el a mártást. A pecsenye levéhez hozzá aduk a pácléből 3-4 evőkanállal, és kb 2 dl húslevest. Jól összeforraljuk, majd diónyi vajat teszünk hozzá, amitől a mártásunk selymes fényt kap, és szépen besűrűsödik. Tálaljuk sok zöldséggel, esetleg főtt burgonyával. A mártással húzzuk át a szűzpecsenyét, a többi mártást tálaljuk csészében.





Nincsenek megjegyzések:

Kevi sodrott perec

  Hetek óta vágyok egy kis hazai ízre. Most szerintem túl sokat gondolok az otthoniakra.  Ettől is lehet, hogy nehezemre esik nem gondolni a...