2012. július 30., hétfő

Cukkini tócsni chilis majonézzel





Manapság minden blog tele van cukkinis ételekkel. Süteményt, muffin, köretet, töltött cukkinit, és nem is győzöm felsorolni mennyi mindent készítenek belőle. Én egy kicsit csípős tócsni receptjét szeretném megosztani. Tökéletes vacsira. 
A lényeg, hogy szinte minden megtalálható ami hozzá szükséges, mint már említettem terem nálunk cukkini.

Hozzávalók

 olaj a sütéshez
3 csésze reszelt cukkini
1 csésze kockára vágott hagyma
2 tojás
1 csésze sima liszt
1 teáskanál sütőpor
1/2 teáskanál chili por
1/2 teáskanál só
1/4 teáskanál bors

1 csésze majonéz
½ citrom leve
1/2 teáskanál chili por

Elkészítés:

Öntsünk másfél centi olajat egy serpenyőbe, és melegítsük fel legalább 170-180 fokra.
Közben egy tálba tesszük a cukkinit, a hagymát, a tojást.
Jól keverjük össze, hogy kicsit habos legyen.
A lisztet keverjük össze a sütőporral, a chilivel, sóval, borssal, azután adjuk hozzá a cukkinis keverékhez. Keverjük össze.
Kanállal szaggassuk bele a forró olajba, és süssük kb. 2-3 percig. Amikor kellemesen aranyszínűre sült, szedjük papírtörlőre, hogy felitassuk a felesleges zsiradékot.
A majonézhez adjunk őrölt chilit, és nyomjuk bele egy citrom levét. Alaposan keverjük el. A cukkini fánkokat ezzel az ízesített majonézzel tálaljuk.





 







Nincsenek megjegyzések:

Kevi sodrott perec

  Hetek óta vágyok egy kis hazai ízre. Most szerintem túl sokat gondolok az otthoniakra.  Ettől is lehet, hogy nehezemre esik nem gondolni a...