2012. július 25., szerda

Barackos krémsajtos szelet




Egészen komoly dolgok történnek a környezetemben, amiről egyenlőre nem szeretnék beszélni. Viszont a sütés és a főzés a konyhámban előtérbe került, ugyanis az unokáim nálam töltik a szünidő egy részét. A minap a "Kicsilánnyal" böngésztük a süteményeket, és itt bukkantunk rá az egyik ígéretes receptre. Elkészítve talán finomabb mint gondoltuk. 


Hozzávalók
2 csésze sima liszt
1 csomag sütőpor
1 cs vaníliás cukor
1/3 csészevaj, szobahőmérsékletű
2 db tojás,
50 dkg õszibarack, kockára vágva
250 ml krémsajt, szobahőmérsékleten
1/3 csésze cukor
1 tk tiszta vanília kivonat

Elkészítés

 Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Olajozzunk ki egy tepsit vékonyan.
 Egy nagy tálban keverjük össze a sütőporos lisztet, a vajjal és 1 tojással, villával keverjük egészen addig, amíg morzsaszerű nem lesz, és tegyük félre.
 Nyomkodjuk a tésztamorzsát egy előkészített tortaformába, süssük 10 percig.
 A félig sült tésztára terítsük rá az összevágott őszibarackot.
 Egy nagy tálban keverjük össze a krémsajtot,a cukrot, a  tojást és a vanília kivonatot, amíg krémes nem lesz.
Halmozzuk a barackok tetejére és süssük 30 percig..
Legalább 30 percig hagyjuk hűlni, azután tálaljuk.












Nincsenek megjegyzések:

Kevi sodrott perec

  Hetek óta vágyok egy kis hazai ízre. Most szerintem túl sokat gondolok az otthoniakra.  Ettől is lehet, hogy nehezemre esik nem gondolni a...