Egészen komoly dolgok történnek a környezetemben, amiről egyenlőre nem szeretnék beszélni. Viszont a sütés és a főzés a konyhámban előtérbe került, ugyanis az unokáim nálam töltik a szünidő egy részét. A minap a "Kicsilánnyal" böngésztük a süteményeket, és itt bukkantunk rá az egyik ígéretes receptre. Elkészítve talán finomabb mint gondoltuk.
Hozzávalók
2 csésze sima liszt
1 csomag sütőpor
1 cs vaníliás cukor
1/3 csészevaj,
szobahőmérsékletű
2 db tojás,
50 dkg õszibarack, kockára
vágva
250 ml krémsajt,
szobahőmérsékleten
1/3 csésze cukor
1 tk tiszta vanília
kivonat
Elkészítés
Melegítsük elő a
sütőt 180 fokra.
Olajozzunk ki egy tepsit vékonyan.
Olajozzunk ki egy tepsit vékonyan.
Egy nagy tálban
keverjük össze a sütőporos lisztet, a vajjal és 1 tojással, villával keverjük
egészen addig, amíg morzsaszerű nem lesz, és tegyük félre.
Nyomkodjuk a tésztamorzsát
egy előkészített tortaformába, süssük 10 percig.
A félig sült
tésztára terítsük rá az összevágott őszibarackot.
Egy nagy tálban
keverjük össze a krémsajtot,a cukrot, a tojást és a vanília kivonatot, amíg
krémes nem lesz.
Halmozzuk a barackok tetejére és süssük 30 percig..
Halmozzuk a barackok tetejére és süssük 30 percig..
Legalább 30 percig
hagyjuk hűlni, azután tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése