A csirkemell
jöhet minden mennyiségben. Igazán finom a friss bazsalikommal ízesített töltött
csirkemell, amihez friss salátát tálalunk.
Családom nagy
előszeretettel fogyasztja akár ebédre, akár vacsorára. Pillanatok alatt
elkészül. és igazán ízletes étellel lephetjük meg a családot.
Szerintem a
salátán kívül semmi más nem kell hozzá. Jó, akinek hiányzik a hagyományos köret, az tegyen mellé.
Hozzávalók
4 bőr nélküli csirkemell
(10-12 dkg egyenként)
2 dkg parmezán sajt,
reszelve (kb. 1 csésze)
2 dkg krémsajt, lágy (kb.
1/4 csésze)
1/4 csésze darált friss
bazsalikom
1 kis gerezd fokhagyma
só
bors
2 evőkanál extra szűz
olívaolaj
Elkészítés
1. Töröljük a szárazra a csirkemellet. Hasítsunk
nyílást a mellekbe, hogy majd a bazsalikomos sajtot bele tudjuk tölteni.
2. Keverjük össze a sajtot, bazsalikomot, fokhagymát,
sót, borsot, amíg szép sima krémet
kapunk. Osszuk 5 részre a tölteléket. Tömjük a résekbe, és
egy fogvájóval zárjuk be.
3. Melegítsük az olajat a serpenyőben közepes lángon. . Helyezzük
a csirkemelleket a serpenyőbe. Pár perc alatt, minden oldalát süssük elő. Azután
fedjük be az edényt, és 10-15 percig süssük, amíg a csirkemell szépen átsül. Mielőtt
a tüzet elzárnánk, az ötödik adagot a tetejükön elosztjuk, és ismét befedjük. Tálalás előtt 5 percig pihentessük.
Salátával tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése