A karfiol annyira finom zöldség, hogy a gyerekek szívesen
ropogtatják, persze én is. Adjunk tehát jó sokat nekik, amellett, hogy tele van
vitaminokkal, és ásványi anyagokkal, még a fogukat is kénytelenek használni.
Inkább ezt rágcsálják, mint a sok buta ártalmas chips-szet.
A karfiol leves
szintén egy nagyon finom dolog, aminél én ragaszkodom a darabokban beletett
karfiolhoz, hogy tudjuk azt, hogy mit eszünk. Hajlamosak vagyunk mindenből krém
levest készíteni. Persze ez is egyféle védekezés a zöldségek ellen, úgy
gondoljuk, ha nem tudjuk, nem látjuk mi van benne, akkor már nem is azt esszük,
amitől annyira viszolygunk, vagy azt állítottuk, hogy nem szeretjük.
Bevallom, én egyetlen egy zöldséget nem tudok főve megenni,
és ez a burgonya. Bár én készítem az egyik legjobb krumpli levest a családban,
teszem ezt úgy, hogy meg sem kóstolom, képtelen vagyok megenni.
De térjünk vissza a karfiolhoz. Az egyik kedvenc levesem a
karfiol leves. Ahogy Anyukám csinálja az valami gyönyörűség.
Hozzávalók:
1 kg karfiol lehetőleg friss, rózsáira szedve
5 dkg olaj
5 dkg liszt
1 kiskanál piros paprika
só ízlés szerint
1 kis paradicsom
1 fél fehér paprika
1 evőkanál Vega mix
tej
petrezselyem zöld
Elkészítés:
Az olajból és a lisztből világos rántást készítünk. Nem kell
félni ennyi rántástól senki nem fog elhízni, de ad az ételnek egy finom
kellemes ízt, amit semmilyen sűrítő anyag nem tud pótolni. Lehúzzuk a tűzről,
és hozzá adjuk a piros paprikát. Elkeverjük, és bele tesszük a karfiolt. Hideg
vízzel felöntjük, csak hogy éppen ellepje, visszatesszük a tűzre, beledobjuk a
paradicsomot, paprikát, a Vega mixet, sózzuk. Amikor a karfiol megfőtt,
felöntjük tejjel, és összeforraljuk. Kóstoljuk meg, és ízlés szerint sózhatjuk
még, ugyanis a tej hozzá adása után édesebb lesz a levesünk. Ahogy felforrt, megszórjuk apróra vágott
petrezselyemzölddel, és tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése