Van valami
megnyugtató egy csirke húslevesben.
Igazi házi tészta teszi teljessé, finommá,
és gyógyítóvá. Mert nagyon jól tudom,hogy a húslevesnek gyógyító ereje van, hiszen
ezt csináltam, ha valamelyik gyerekem beteg volt, bár szerencsére emiatt nagyon
ritkán kerülhetett volna az asztalra, és ezt csinálta már az én anyám is, és az
ő anyja is.
A házi tésztánál, amit a levesünkbe szeretnénk tenni, csak egy
valamire kell figyelni. Legalább egy órával a felhasználás előtt legyen kész,
hogy kellő képen meg tudjon szikkadni mielőtt a levesbe főznénk, különben
zavarossá teszi a levesünket. És higgyétek el, nem csak a cérnametélt, meg csiga tészta való a
levesbe. Egyszer meg kell kóstolnotok a szélesebbre, tejjel készültet is.
Leves:
1 csirkéből főzött alaplé (kb. 2 liter)
1 tk olívaolaj
1/2 vöröshagyma felkockázva
1-2 gerezd fokhagyma apróra kockázva
3-4 db sárgarépa kockára vágva
2-3 db petrezselyem gyökér kockára vágva
3 szár zellert kockára vágva
1 babérlevél
tengeri só és frissen őrölt bors, ízlés szerint
1/2 teáskanál szárított kakukkfű vagy bazsalikom
az alap lében főzött csirkehús
friss petrezselyem, apróra vágva
1 csirkéből főzött alaplé (kb. 2 liter)
1 tk olívaolaj
1/2 vöröshagyma felkockázva
1-2 gerezd fokhagyma apróra kockázva
3-4 db sárgarépa kockára vágva
2-3 db petrezselyem gyökér kockára vágva
3 szár zellert kockára vágva
1 babérlevél
tengeri só és frissen őrölt bors, ízlés szerint
1/2 teáskanál szárított kakukkfű vagy bazsalikom
az alap lében főzött csirkehús
friss petrezselyem, apróra vágva
A hagymát puhára megpároljuk az olívaolajban,
körülbelül 3-4 percig. Hozzáadjuk a fokhagymát, és főzzük 30 másodpercig. Hozzá
öntjük a húslevest és a többi hozzávalót. Közepes lángon főzzük 1-2 órát.
tészta
200 g liszt
1 tojás
csipet só
1-2 dl tej
A lisztet
elkeverjük a sóval, hozzáadjuk a simára habart tojásokat, és összegyúrjuk annyi
tejjel, hogy kemény tésztát kapjunk. Vékonyra nyújtjuk, és felszeleteljük. A legegyszerűbb egy pizzavágóval szeletelni. Egy órát kiterítve száradni hagyjuk.
Forró sós vízben kifőzzük, és a leveshez adjuk. Petrezselyem zölddel megszórva
tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése