2012. június 25., hétfő

Olasz pácolt padlizsán


Szerintem a közös múltunk az olaszokkal teszi azt lehetővé, hogy annyira rajongunk a konyhájukért, mintha a sajátunk lenne. A padlizsán olyan zöldség, amit ugyan nem az olaszok tettek nálunk népszerűvé, azért valljuk be értenek az elkészítéséhez. Ezt a pácolt padlizsánt is meg lehet enni pirítóssal, hússal, vagy sajttal, nem fogunk csalódni, isteni finom.

Hozzávalók

450-500 g padlizsán
60 ml olívaolaj (vagy más olaj)
80 ml fehér borecet
1 friss vagy szárított chili, finomra vágva
½ tk só
2 gerezd fokhagyma, aprítva
1 tk szárított oregánó
Elkészítés
Mossuk meg és vágjuk a padlizsánt 1 cm vastag szeletekre, majd vágjuk ismét 1 cm csíkokra.
Dobjuk a csíkokat egy lábosba a forró vízbe. Amikor a víz ismét felforr, vegyük le a tűzről és hagyjuk állni 15 percig. A csíkok áttetszőek lesznek, és lesüllyednek a lábos fenekére.
Csöpögtessük le, és hagyjuk kihűlni. Hagyjuk szikkadni legalább egy órát.
Egy közepes méretű tálban keverjük össze a többi hozzávalót, majd adjuk hozzá a padlizsánt, keverjük óvatosan össze.
Rakjuk be 2 kis üvegbe vagy egy nagyba és öntsük az üveget olajjal tele, tegyük rá a tetejét jó szorosan. Dunsztoljuk ki, forrástól számítva 10 percig Tartsuk nyitás után hűtőszekrényben. 



Nincsenek megjegyzések:

Kevi sodrott perec

  Hetek óta vágyok egy kis hazai ízre. Most szerintem túl sokat gondolok az otthoniakra.  Ettől is lehet, hogy nehezemre esik nem gondolni a...