Szerintem a
közös múltunk az olaszokkal teszi azt lehetővé, hogy annyira rajongunk a
konyhájukért, mintha a sajátunk lenne. A padlizsán olyan zöldség, amit ugyan
nem az olaszok tettek nálunk népszerűvé, azért valljuk be értenek az
elkészítéséhez. Ezt a pácolt padlizsánt is meg lehet enni pirítóssal, hússal,
vagy sajttal, nem fogunk csalódni, isteni finom.
Hozzávalók
450-500 g
padlizsán
60 ml
olívaolaj (vagy más olaj)
80 ml
fehér borecet
1 friss
vagy szárított chili, finomra vágva
½ tk só
2 gerezd
fokhagyma, aprítva
1 tk
szárított oregánó
|
Elkészítés
Mossuk meg
és vágjuk a padlizsánt 1 cm vastag szeletekre, majd vágjuk ismét 1 cm csíkokra.
Dobjuk a
csíkokat egy lábosba a forró vízbe. Amikor a víz ismét felforr, vegyük le a
tűzről és hagyjuk állni 15 percig. A csíkok áttetszőek lesznek, és lesüllyednek
a lábos fenekére.
Csöpögtessük
le, és hagyjuk kihűlni. Hagyjuk szikkadni legalább egy órát.
Egy közepes
méretű tálban keverjük össze a többi hozzávalót, majd adjuk hozzá a padlizsánt,
keverjük óvatosan össze.
Rakjuk be 2
kis üvegbe vagy egy nagyba és öntsük az üveget olajjal tele, tegyük rá a
tetejét jó szorosan. Dunsztoljuk ki, forrástól számítva 10 percig Tartsuk
nyitás után hűtőszekrényben.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése