Közeledik a cukkini szezon. A piacon egyre olcsóbb, és
egyre szebb darabokat tudunk venni.
Én nagyon szeretem, és hamarosan a kertem
is tele lesz velük. Minden félét vetettem, kereket, zöldet csíkosat, sárgát.
Addig is készülök, és néha egy pár kemény húsú cukkinival
meglepem magunkat, amiből nagyszerű rágcsálni valót lehet készíteni.
hozzávalók
1/4 csésze zsemlemorzsa
1/4 csésze frissen
reszelt parmezán sajt
1/4
teáskanál só
1/4
teáskanál fokhagyma por
1/8
teáskanál frissen őrölt fekete bors
2 evőkanál
zsírszegény tej
2 1/2 csésze
cukkini vékonyra szeletelve
olaj
elkészítés
Melegítsük
elő a sütőt 210 C°.
A száraz
anyagokat keverjük össze egy mélyebb tálban. A tejet tegyük egy lapos tálba. Mártsuk a cukkini
szeleteket a tejbe, és a fűszeres morzsába. rakjuk egy olajjal kikent tűzálló
tálba a tetejét is kevés olajjal meglocsolgatjuk, legjobb az olaj spray, süssük
210 C°-on 30 percig, vagy amíg megbarnul
és ropogós lesz. Azonnal tálaljuk.
Ropogós, és finom sokkal egészségesebb, mint a burgonya
chips
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése