Itt a kánikula, tegnap már nagyon meleg volt, így hát fagyi kellett. El kell mondanom, a levendula nyílik ezerrel. Ezért adva a fagyi, levendulás-ricottás lesz, friss levendula virággal. A levendulával vigyázzunk nagyon, ha sok, akkor a szappaníz dominál.
Hozzávalók:
1 csésze = 2,5 dl
1 csésze. kristálycukor
1 csésze víz
1 evőkanál friss levendula virág (szárítottból
elegendő 1 teáskanállal)
3 csésze ricotta sajt
2 evőkanál méz
csipet só
Elkészítés:
A vizet és a cukrot forraljuk fel, körülbelül pár perc, amíg a cukor feloldódik. Vegyük
le a tűzről, és keverjük bele a levendula virágait. Hagyja állni 30 percig, ez idő alatt kellemesen átveszi a levendula illatát, ízét. Szűrjük át finoman a keveréket. Fedjük le és hűtsük le.
Keverjük a ricotta sajtot össze a mézzel, a csipetnyi sóval szép simára. Azután lassan adjunk
hozzá a levendula szirupot. Öntsük
a keveréket a fagylaltgépbe és fagyasszuk le. Mindig a lehető leghidegebbre
hűtsük a hozzávalókat, hogy a fagylaltgép 20-30 perc alatt tökéletes fagylaltot
tudjon belőle készíteni. Arra viszont vigyázzunk, betöltéskor a fagylaltkeverő
kanál ne fagyjon az edényhez. Ha nincs fagylalt gépünk, használjunk egy elektromos kézi habverőt, és pár órán keresztül fagyasszuk a jégkrémet, amit 20-30 percenként alaposan felverünk.
Nagyon finom, érdemes kipróbálni.
Nagyon finom, érdemes kipróbálni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése