2012. június 7., csütörtök

Csokoládé szalámi



Ez a süti igazán finom, és a gyerekek is imádják, ráadásul napokig eláll. Elkészítése egyszerű, nem igényel semmilyen cukrász tudományt. 
Ahhoz, hogy a családnak egy kis sütivel rukkoljunk elő nem kell nagy előkészület sem, mégis hatalmas sikereket könyvelhetünk el. Egyszer feltétlenül el kell készíteni, és ha már egyszer megcsináltuk, akkor ezt a sikert ismételni kell.

Hozzávalók:
3 tojás
200 g cukor
100 g vaj
100 g cukrozatlan kakaópor
1 doboz keksz (375 gr.)
1 csipet só
1 teáskanál édes likőrt, vagy rum

Elkészítés:

Verjük a tojásfehérjét, amíg kemény hab lesz. Adjunk hozzá egy csipet sót. Akkor jó, ha a tálat megfordítjuk, és nem esik ki belőle a hab.
Dolgozzuk el a tojások sárgáját a cukorral és a lágy vajjal.
Adjuk hozzá a kakaót és a tojásfehérjét.
Ha mindent jól elkevertünk, tegyük bele a keksz morzsát. . A kekszet tegyük egy zacskóba, és sodró fával törjük össze, legyen kicsit darabos.

Vegyünk egy alufóliát és abba csomagoljuk a hengerré formált szalámit
Tegyük a hűtőszekrénybe legalább egy pár órát, de még hosszabb ideig is lehet, szeletelés előtt Akkor szórjuk meg porcukorral vagy vágott mandulával esetleg mogyoróval. A legfontosabb, hogy a tojás friss legyen, és szalmonella mentes. Ezzel megelőzhetünk sok kellemetlenséget. És még ha szalmonella mentes is egy tojás, soha ne feledjük alaposan megmosni felhasználás előtt.
Ha ezekre odafigyelünk bizton állíthatom, hogy sikerünk lesz.








Nincsenek megjegyzések:

Kevi sodrott perec

  Hetek óta vágyok egy kis hazai ízre. Most szerintem túl sokat gondolok az otthoniakra.  Ettől is lehet, hogy nehezemre esik nem gondolni a...