A Nutella az egyik olyan finomság, amiből soha semennyi nem elég. A gyerekek imádják. Legszívesebben nagykanállal ennék, de hát mi felnőttek ezt nem engedhetjük. Sokat gondolkodtam és tudakoltam a készítéséről. Nem is gondoltam, hogy ennyire egyszerű. Bár sokszor a legegyszerűbb dolgok, a legnagyszerűbb dolgok is egyben. Bátran el lehet kezdeni az elkészítését, nagyon gyorsan kész, és igazán finom.
Hozzávalók:
3
üvegnyi
200 g mogyoró –török mogyoró – (A
földimogyoróból nem lesz olyan jó
250 g sűrített tej
250 g csokoládé – minél sötétebb annál
jobb
125 g forró tej
A mogyoró 10 15 perc alatt száraz
serpenyőben megpirítjuk
Hagyjuk kicsit hűlni, de még melegen
tegyük robotgépben és a késes pengével addig turmixoljuk, amíg krémes nem lesz.
Ez eltart egy darabig, de úgy
fog kinézni, mint a mogyoróvaj
Ha ez kész, a vizet forraljuk
fel. Tegyünk egy nagy tálba, és a víz felett olvasszuk fel a
csokoládét.
Amikor a csokoládé elolvadt, öntsük
hozzá a sűrített tejet
Keverjük össze őket.
Azután a mogyoróvajba keverjük. A forró
tej hozzáadásával tudjuk beállítani a sűrűséget. Persze el is hagyható
Üvegekbe rakjuk, és mivel semmi
tartósítót nem tartalmaz, tároljuk hűtőben. Bár nálunk még soha nem volt
romlásveszélyben, ugyanis gyorsan elfogy.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése