2012. június 26., kedd

Házi Nutella


A Nutella az egyik olyan finomság, amiből soha semennyi nem elég. A gyerekek imádják. Legszívesebben nagykanállal ennék, de hát mi felnőttek ezt nem engedhetjük. Sokat gondolkodtam és tudakoltam a készítéséről. Nem is gondoltam, hogy ennyire egyszerű. Bár sokszor a legegyszerűbb dolgok, a legnagyszerűbb dolgok is egyben. Bátran el lehet kezdeni az elkészítését, nagyon gyorsan kész, és igazán finom.

 Hozzávalók:

 3 üvegnyi


200 g mogyoró –török mogyoró – (A földimogyoróból nem lesz olyan jó
250 g sűrített tej
250 g csokoládé – minél sötétebb annál jobb
125 g forró tej
 
A mogyoró 10 15 perc alatt száraz serpenyőben megpirítjuk
 
Hagyjuk kicsit hűlni, de még melegen tegyük robotgépben és a késes pengével addig turmixoljuk, amíg krémes nem lesz.
Ez eltart egy darabig, de úgy fog kinézni, mint a mogyoróvaj
 
Ha ez kész, a vizet forraljuk fel. Tegyünk egy nagy tálba, és a víz felett olvasszuk fel a csokoládét.
Amikor a csokoládé elolvadt, öntsük hozzá a sűrített tejet
Keverjük össze őket. 

 
Azután a mogyoróvajba keverjük. A forró tej hozzáadásával tudjuk beállítani a sűrűséget. Persze el is hagyható
 
Üvegekbe rakjuk, és mivel semmi tartósítót nem tartalmaz, tároljuk hűtőben. Bár nálunk még soha nem volt romlásveszélyben, ugyanis gyorsan elfogy.




Nincsenek megjegyzések:

Kevi sodrott perec

  Hetek óta vágyok egy kis hazai ízre. Most szerintem túl sokat gondolok az otthoniakra.  Ettől is lehet, hogy nehezemre esik nem gondolni a...