2012. március 14., szerda

Lecsós szelet




A hét minden napján főzök. Sokaknak ez nagyon macerásnak tűnhet, de ez cseppet sincs így. Egy ebéd vagy vacsora fél óra alatt készen van, és ezt nem csak a Pucér szakács tudja. A már oly sokszor emlegetett rutin, és persze a fantázia sokat számít, de nem feltétel. A főzés szeretete, és az étel tisztelete viszont elengedhetetlen.


A lecsós szelet szintén egy nagyon egyszerű étel, amit már annyiszor leírtak máshol, van aki sütőben, van aki serpenyőben készíti, a lényeg a végeredmény. A serpenyőt én jobban szeretem, mert gyorsabb, de akinek szuper a sütője, az biztosan arra esküszik.


A hozzávalók: 3 személyre

6 szelet hús (ez lehet szárnyas, sertés, esetleg marha)
1/2 l lecsókonzerv, vagy paprika és paradicsom vegyesen, kb 1/2 kg
1 nagy fej vöröshagyma
1 dl olaj
só, bors,
1 evőkanál cukor (minden paradicsomos ételbe teszek)
köret (galuska, tészta, krumpli, rizs, ki mit szeret, vagy mi az amit megenged az étrendje)

Az olajban megfonnyasztom a felvágott hagymát, majd a hússzeleteket fehéredésig sütöm. A lecsót, vagy a szeletelt paprikát és paradicsomot beleteszem, sózom, kevés frissen őrölt borsot szórok rá, adok hozzá egy kanál cukrot, kevés vízzel felengedem és lefedve készre főzöm. Ez kb. 15-20 perc.
Közben elkészítem a köretet.

Majd tálalom.





Jó étvágyat!

2 megjegyzés:

marisz57 írta...

Mi is szeretjük a lecsós szeletet, rizzsel, vagy nokedlivel szoktam készíteni.

Zsóka írta...

Szerintem nokedlivel az igazi

Kevi sodrott perec

  Hetek óta vágyok egy kis hazai ízre. Most szerintem túl sokat gondolok az otthoniakra.  Ettől is lehet, hogy nehezemre esik nem gondolni a...