Köszönöm, hogy eljöttél hozzám, érezd jól magad! Nézelődj, keresgélj kedvedre!
A főzés alkotás, ha alkotsz, szükséged van visszajelzésre. Ha tetszik amit látsz, vagy kipróbálod valamelyik étel elkészítését, esetleg van olyan amit fontosnak tartasz, oszd meg velem és a kedves idelátogató vendégekkel.

2012. március 14., szerda

Lecsós szelet




A hét minden napján főzök. Sokaknak ez nagyon macerásnak tűnhet, de ez cseppet sincs így. Egy ebéd vagy vacsora fél óra alatt készen van, és ezt nem csak a Pucér szakács tudja. A már oly sokszor emlegetett rutin, és persze a fantázia sokat számít, de nem feltétel. A főzés szeretete, és az étel tisztelete viszont elengedhetetlen.


A lecsós szelet szintén egy nagyon egyszerű étel, amit már annyiszor leírtak máshol, van aki sütőben, van aki serpenyőben készíti, a lényeg a végeredmény. A serpenyőt én jobban szeretem, mert gyorsabb, de akinek szuper a sütője, az biztosan arra esküszik.


A hozzávalók: 3 személyre

6 szelet hús (ez lehet szárnyas, sertés, esetleg marha)
1/2 l lecsókonzerv, vagy paprika és paradicsom vegyesen, kb 1/2 kg
1 nagy fej vöröshagyma
1 dl olaj
só, bors,
1 evőkanál cukor (minden paradicsomos ételbe teszek)
köret (galuska, tészta, krumpli, rizs, ki mit szeret, vagy mi az amit megenged az étrendje)

Az olajban megfonnyasztom a felvágott hagymát, majd a hússzeleteket fehéredésig sütöm. A lecsót, vagy a szeletelt paprikát és paradicsomot beleteszem, sózom, kevés frissen őrölt borsot szórok rá, adok hozzá egy kanál cukrot, kevés vízzel felengedem és lefedve készre főzöm. Ez kb. 15-20 perc.
Közben elkészítem a köretet.

Majd tálalom.





Jó étvágyat!

2 megjegyzés:

marisz57 írta...

Mi is szeretjük a lecsós szeletet, rizzsel, vagy nokedlivel szoktam készíteni.

Zsóka írta...

Szerintem nokedlivel az igazi