2012. március 18., vasárnap

Csilis-citromos csirkecomb

A csirke a kedvencem. Csilis-citromos csirkecombot készítettem zöldséges rizzsel

hozzávalók 3 személyre

6 db felső csirkecomb

darabos tengeri só

2 csili paprika

1 citrom reszelt héja és kinyomott leve

olaj a sütéshez


A köret hozzávalói

25 dkg rizs

1/2 fej vöröshagyma

2-3 evőkanál olaj

só, bors,

30 dkg mélyhűtött vagy friss zöldség kedvünk szerinti összeállításban

petrezselyem zöld

Elkészítés egyszerű. A csilit apróra vágom, és összekeverem a sóval, valamint a reszelt citromhéjjal. Mozsárban jól összetöröm, hogy az ízek mind jól összekeveredjenek, hozzáadom a citrom levét, és a megtisztított csirkecombokat jól bedörzsölöm vele. 1-2 órás pihenés után kevés olajon hirtelen megsütöm, hogy kéreg képződjön rajta, és lefedve fél deci vízzel puhára párolom, majd ropogósra pirítom.

A köret egyszerű párolt rizs, zöldségekkel. A rizst az olajon opálosra pirítom, felöntöm fél liter vízzel, beleteszem a vöröshagymát, és a zöldségeket, sózom, borsozom és amíg fel nem fő addig keverem. Akkor takarék lángon lefedve még 15-20 percig főzöm, keverni nem kell, mert csak a rizs törne össze, és az már nem lenne jó.











Nincsenek megjegyzések:

Sült paprikakrém (mártogató)

Sült paprikakrém egy kis változatosságot vihet az ízek világába. Két féle képpen készítem. Egy hagyományos (paprika+hagyma+fokhagyma...