2013. március 15. beivódik mélyen a köztudatban. Ez volt az
a nap, amikor a nemzeti öntudat igaz példát állított. A bajban összefogó
ország, az osztrákok segítségnyújtása, mind olyan példaértékű tett, amit már
régen tapasztaltam kicsiny hazánkban.
Én szerencsésnek érzem magam, mivel ebben az országrészben
alig eset 10-15 cm hó, bár őszintén mondva, nagyon rosszul esett az is. Csak a hírek
megosztásával tudtam segíteni a bajba jutott embereknek, de remélem az is
hasznos volt. Ilyenkor olyan tehetetlennek érzem magam. Szívem szerint
rohannék, hogy ott legyek, segítsek. De sajnos ez nem ilyen egyszerű.
Hogy az ünnep mégis hasznos is legyen, a fiam kedvencét
készítettem ebédre. Húsgombócot kreolmártásban, igazi házi spagettivel. A
recept itt már olvasható.
A spagettit magam gyúrtam, vágtam, ezt sem először
készítettem, most viszont annyi a különbség, hogy a sima liszt helyett
réteslisztet használtam. És tapasztalatom szerint a spagettihez tökéletes.
hozzávalók:
500 g rétesliszt
2 db tojás
1 dl langyos víz
A lisztet tegyük egy tálba, közepébe készítsünk mélyedést
ebbe tesszük a felvert tojást, és fokozatosan a langyos vizet, hogy rugalmas
tésztát kapjunk. Folpackba csomagolva pihentessük egy órát, majd vágjuk 8 felé,
és a tésztagéppel nyújtsuk a 4. fokozatig. Természetesen a többi tésztát
takarjuk le, nehogy kiszáradjon. Miután elnyújtottuk, a cérnametélt vágóval
vágjuk fel, hagyjuk szikkadni.
Ha tárolni szeretnénk, hagyjuk tökéletesen
megszáradni, azután csomagoljuk, vagy mint én is tartsuk tésztazsákban, jól
szellőző, száraz helyen.
Remélem kedvet kaptok a gyúrt tészta készítésére, mert az íze olyan finom, hogy többé nem is akartok más tésztát megenni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése