2 evőkanál vaj
3/4 csésze konzerv vagy fagyasztott kukorica
1 tojás
1 1/4 csésze író vagy kefir
1/4 teáskanál vanília
1 evőkanál cukor
1 1/4 csésze liszt
1/4 csésze kukoricaliszt
1 teáskanál sütőpor
1/2 teáskanál szódabikarbóna
3/4 csésze konzerv vagy fagyasztott kukorica
1 tojás
1 1/4 csésze író vagy kefir
1/4 teáskanál vanília
1 evőkanál cukor
1 1/4 csésze liszt
1/4 csésze kukoricaliszt
1 teáskanál sütőpor
1/2 teáskanál szódabikarbóna
Szükség szerint tej
csipet só
Egy nagy serpenyőben, közepes lángon olvasszuk meg a
vajat. Adjuk hozzá a kukoricát és pirítsuk,
amíg csak kezd barnulni, kb 4 perc. Adjunk hozzá egy csipet sót, keverjük meg, és tegyük félre egy
tálba hűlni.
Egy nagy tálban, habverővel a tojást verjük fel, adjuk
hozzá az írót, a vaníliát, a cukrot, és a kukoricát.
Egy másik, kisebb tálban keverjük
össze a lisztet, kukoricalisztet, sütőport, szódabikarbónát, és a sót.
Keverjük össze a száraz és a nedves összetevőket
egészen addig, amíg szépen összeáll.
Adjunk tovább lisztet vagy tejet
szükség szerint, amíg tészta ideális sűrűségű - kissé vastag, de még önthető.
Vajazott vagy olajozott forró serpenyőben ¼ csésze
tésztát teszünk, így körülbelül ½ cm vastag minden palacsinta.
Süssük az egyik oldalon, míg a kis buborékok képeznek
a tetején, majd fordítsuk meg ó és süssük egy percig azt az oldalát is. A többi
tésztával is így járunk el.
Meggy balzsamos
mártással
1 1/2 csésze befőtt vagy fagyasztott meggy
1/2 csésze víz
1 csésze cukor
4 evőkanál balzsamecet
2 evőkanál kukoricakeményítő
1/2 csésze víz
1 csésze cukor
4 evőkanál balzsamecet
2 evőkanál kukoricakeményítő
Egy kis fazékban hevítsük a magozott
meggyet, a vizet és a cukrot, amíg forró nem lesz. Forraljuk óvatosan alacsony lángon öt
percig.
Adjuk hozzá a
balzsamecettel elkevert kukoricakeményítőt. Pároljuk, amíg sűrű szirupos lesz.
Ezzel nyakon öntve tálaljuk a
kukoricapalacsintát.
Ez a mártás főtt és sült húsokhoz is kitűnő.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése