Szeretem a különleges
tésztákat. Ez a recept egy spanyol oldalon szerepelt, jó pár éve, onnan
elmentve, kicsi változtatással készítettem el, ím már sokadszorra, de még
mindig a kedvenceim közé tartozik. Tejpor és víz helyett esetleg tejjel is
készíthetjük, de higgyétek el nem lesz olyan tökéletes. A recept így jó, ahogy
van.
Hozzávalók:
175 g kenyérliszt
75 g tejpor
8 g instant száraz élesztő
50 g kovász
40 g cukor
3 g só
100 g víz
1 tojás
25 g vaj
Sajtkrém:
160 g krémsajt (Philadelphia
típus)
60 g cukor
1 tojás
60 g vaj
9 g kukoricakeményítő
30 g szeletelt alma
Tetejére
1 g őrölt fahéj
30 g cukor
150 g szeletelt alma
Elkészítés:
Minden összetevőt
keverjünk alaposan össze a vaj kivételével. Jól dolgozzuk ki, lágy tésztát
kapunk, nyugodtan keverhetjük kanállal, de akár kézzel is.
8-10 perces keverés után
adjuk hozzá a vajat is, és addig keverjük, amíg fényes lesz
Mivel a tészta ragadós, olajozzunk
ki egy edényt, abba tegyük a tésztánkat, és lefedve kesszük a duplájára. Ez az
idő kb. 1 ½ - 2 óra
Ezután a tésztánkat tegyük egy zsírozott, vagy sütőpapírral bélelt tepsibe, a kezünket használjuk, azzal húzzuk a tepsiben egyenletesen szét, és ismételten kelesszük 30 percig.
Ezután a tésztánkat tegyük egy zsírozott, vagy sütőpapírral bélelt tepsibe, a kezünket használjuk, azzal húzzuk a tepsiben egyenletesen szét, és ismételten kelesszük 30 percig.
Ez idő alatt készítsük el a krémsajtot.
A hozzávalókat alaposan
keverjük össze.
Az almákat hámozzuk meg,
és a magházát távolítsuk el.
Ezután vékonyan
szeleteljük fel.
A megkelt tészta tetejére
öntsük rá a krémsajtot, a szeletelt almát szépen rendezzük el a tetején, majd a
fahéjas cukorral szórjuk meg.
Előmelegített 180 °C-os
sütőben 25-30 percig sütjük. Vegyük ki a sütőből, és rácsra téve hagyjuk
teljesen kihűlni. Szeleteljük, tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése