2013. március 5., kedd

krémsajtos almás süti








Szeretem a különleges tésztákat. Ez a recept egy spanyol oldalon szerepelt, jó pár éve, onnan elmentve, kicsi változtatással készítettem el, ím már sokadszorra, de még mindig a kedvenceim közé tartozik. Tejpor és víz helyett esetleg tejjel is készíthetjük, de higgyétek el nem lesz olyan tökéletes. A recept így jó, ahogy van.
Hozzávalók:
175 g kenyérliszt
75 g tejpor
8 g instant száraz élesztő 
50 g kovász 
40 g cukor 
3 g só 
100 g víz 
1 tojás 
25 g vaj



Sajtkrém:

160 g krémsajt (Philadelphia típus)
60 g cukor
1 tojás 
60 g vaj
 9 g kukoricakeményítő
30 g szeletelt alma 

Tetejére 

1 g őrölt fahéj 
30 g cukor
150 g szeletelt alma




Elkészítés:

Minden összetevőt keverjünk alaposan össze a vaj kivételével. Jól dolgozzuk ki, lágy tésztát kapunk, nyugodtan keverhetjük kanállal, de akár kézzel is.
8-10 perces keverés után adjuk hozzá a vajat is, és addig keverjük, amíg fényes lesz
Mivel a tészta ragadós, olajozzunk ki egy edényt, abba tegyük a tésztánkat, és lefedve kesszük a duplájára. Ez az idő kb. 1 ½ - 2 óra
Ezután a tésztánkat tegyük egy zsírozott, vagy sütőpapírral bélelt tepsibe, a kezünket használjuk, azzal húzzuk a tepsiben egyenletesen szét, és ismételten kelesszük 30 percig.

Ez idő alatt készítsük el a krémsajtot.
A hozzávalókat alaposan keverjük össze.
Az almákat hámozzuk meg, és a magházát távolítsuk el.
Ezután vékonyan szeleteljük fel.
A megkelt tészta tetejére öntsük rá a krémsajtot, a szeletelt almát szépen rendezzük el a tetején, majd a fahéjas cukorral szórjuk meg.
Előmelegített 180 °C-os sütőben 25-30 percig sütjük. Vegyük ki a sütőből, és rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni. Szeleteljük, tálaljuk.





Nincsenek megjegyzések:

Kevi sodrott perec

  Hetek óta vágyok egy kis hazai ízre. Most szerintem túl sokat gondolok az otthoniakra.  Ettől is lehet, hogy nehezemre esik nem gondolni a...