Köszönöm, hogy eljöttél hozzám, érezd jól magad! Nézelődj, keresgélj kedvedre!
A főzés alkotás, ha alkotsz, szükséged van visszajelzésre. Ha tetszik amit látsz, vagy kipróbálod valamelyik étel elkészítését, esetleg van olyan amit fontosnak tartasz, oszd meg velem és a kedves idelátogató vendégekkel.

2014. május 19., hétfő

Epres-tejszínes joghurthab


Az eper az a gyümölcs, amiből lehetetlen eleget eltenni. És lehetetlen eleget enni. Az a gyümölcs amit mindenki szeret, legalább is majdnem mindenki. Az illata, az íze igazán csak a napon érett epernek az igazi.Ilyen finom napon érett epret kaptam anyukámtól, abból készítettem a már jól ismert tejszínes-joghurthabot. 

Hozzávalók:

1/2 kg friss eper
4,5 dl natúr joghurt
2 dl tejszín
10 dkg cukor vagy annak megfelelő édesítő
1 cs. zselatin


Az eperszemeket megmossuk, majd lecsumázzuk. félreteszünk a díszítésre szép szemeket a többit leturmixoljuk a cukorral. A tejszínből kemény habot verünk. A joghurtból kb 1 1/2 dl-t felmelegítünk és feloldjuk benne a zselatint. A zselatinos joghurthoz hozzá adjuk a többi joghurtot összekeverjük az eper turmixszal, majd a felvert tejszínnel. Az egész eperszemeket felszeleteljük, egy formát kidíszítünk vele, és a joghurthabot rámerjük az eperre. Hűtőben 2-3 órát hűtjük.
Nincsenek megjegyzések: