Köszönöm, hogy eljöttél hozzám, érezd jól magad! Nézelődj, keresgélj kedvedre!
A főzés alkotás, ha alkotsz, szükséged van visszajelzésre. Ha tetszik amit látsz, vagy kipróbálod valamelyik étel elkészítését, esetleg van olyan amit fontosnak tartasz, oszd meg velem és a kedves idelátogató vendégekkel.

2014. május 15., csütörtök

Bodza szörp






Rengeteg bodzaszörpöt fogyaszt a család, hiszen kicsi és nagy egyaránt szereti. Nem is szaporítom a szót, hiszen a lényeg az, hogy mielőbb finom, és adalékmentes üdítőt adhassunk a családnak.




8-10 kinyílt bodzavirág
3 nagy citrom
1 narancs elhagyható
2-3 szál menta
10 g citromsav
2 kg cukor
3 liter víz
egy 5 literes üveg, esetleg egy ép zománcú, vagy rozsdamentes  lábas





Fontos, hogy tiszta virágot szedjünk, és lehetőleg még a virágpor ott legyen rajta, hiszen az adja az igazi aromát benne.
Ha mégsem szeretnénk hogy benne legyen, akkor végső soron le is moshatjuk, lecsepegtetjük, és az üvegbe tesszük. Hozzáadunk minden hozzávalót, legvégül a vizet, és felkeverjük. Két napig hagyjuk állni, közben néha megkavarjuk. Két nap után leszűrjük, és egy lábasba téve felmelegítjük 75-80 fokosra. Ezen a hőfokon tartjuk 30-40 percig, majd üvegekbe töltve, csavaros tetővel zárjuk, és fejre állítjuk 10 percre. Azután hagyjuk lassan kihűlni. Címkézzük és mehet a kamrapolcra.




Nincsenek megjegyzések: