2014. május 18., vasárnap

Cseresznyés csokis torta









A férjem születésnapjára egy pasis tortát szerettem volna készíteni. Legyen csokis, de azért ne az a hagyományos csokis torta. 
Ezért készítettem egy cseresznyés, fehér- és barna csokis tortát.
Hozzávalók:
hozzávalók:

10 egész tojás
1 1/2 csésze lisz
1 1/2 csésze cukor
1/2 csésze kukoricakeményítő


A méréshez 1 csésze = 250 ml
Az elkészítésének leírását megtalálod itt.




A krém hozzávalói
10-10 dkg barna és fehér csokoládé
10-10 dkg vaj
10-10 dkg cukor
2-2 dl tejszín
fél liter tej
4 kanál kukoricakeményítő

A torta forma 28 cm átmérőjű




A tejből és a kukoricakeményítőből sűrű krémet főzünk, amit kettéveszünk, a cukrot és a csokoládékat belekeverjük, folpackkal befedjük és hagyjuk teljesen kihűlni. A vajat habosra kavarjuk, amit a kihűlt krémhez keverünk. A tejszínből sűrű habot verünk és a vajas krémhez keverünk.
Fél kiló cseresznyét kimagozunk és 15 dkg cukorral megszórunk, és főzzük, amíg a cukor vastag bevonatot képez a cseresznyén.





A kész piskótát 3 részre vágjuk, és műanyag zacskóba töltött krémmel felváltva megtöltjük. A zacskó végét kivágjuk, és a krémből egy csíkot nyomunk körbe a tortalapra, majd a másik krémből mellé és így tovább egészen a közepéig. A fehér csokoládés krémre kandírozott cseresznye szemeket teszünk. Ugyan ez ismételjük a másik lapnál is. A tetejét barna csoki krémmel bekenjük, az oldalát is, majd a fehér csokival vékonyan berácsozzuk.

Hűtőben hagyjuk kihűlni.



Nincsenek megjegyzések:

Kevi sodrott perec

  Hetek óta vágyok egy kis hazai ízre. Most szerintem túl sokat gondolok az otthoniakra.  Ettől is lehet, hogy nehezemre esik nem gondolni a...