A férjem születésnapjára egy pasis tortát szerettem volna
készíteni. Legyen csokis, de azért ne az a hagyományos csokis torta.
Ezért
készítettem egy cseresznyés, fehér- és barna csokis tortát.
Hozzávalók:
hozzávalók:
10 egész tojás
1 1/2 csésze lisz
1 1/2 csésze cukor
1/2 csésze kukoricakeményítő
A méréshez 1 csésze = 250 ml
Az elkészítésének leírását megtalálod itt.
A krém hozzávalói
10-10 dkg barna és fehér csokoládé
10-10 dkg vaj
10-10 dkg cukor
2-2 dl tejszín
fél liter tej
4 kanál kukoricakeményítő
A torta forma 28 cm átmérőjű
A tejből és a kukoricakeményítőből sűrű krémet főzünk,
amit kettéveszünk, a cukrot és a csokoládékat belekeverjük, folpackkal befedjük
és hagyjuk teljesen kihűlni. A vajat habosra kavarjuk, amit a kihűlt krémhez
keverünk. A tejszínből sűrű habot verünk és a vajas krémhez keverünk.
Fél kiló cseresznyét kimagozunk és 15 dkg cukorral
megszórunk, és főzzük, amíg a cukor vastag bevonatot képez a cseresznyén.
A kész piskótát 3 részre vágjuk, és műanyag zacskóba
töltött krémmel felváltva megtöltjük. A zacskó végét kivágjuk, és a krémből egy
csíkot nyomunk körbe a tortalapra, majd a másik krémből mellé és így tovább
egészen a közepéig. A fehér csokoládés krémre kandírozott cseresznye szemeket
teszünk. Ugyan ez ismételjük a másik lapnál is. A tetejét barna csoki krémmel
bekenjük, az oldalát is, majd a fehér csokival vékonyan berácsozzuk.
Hűtőben hagyjuk kihűlni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése