Nagyon finom bagett kicsit másként sütve. Miután ketté vettem a tésztát, megsodortam, és összetekertem.
Igazán kitűnő ízű mutatós kenyeret kaptam. Nagyon finom szerkezetű bélzettel.
hozzávalók:
Előző napon elkészítjük a következő tésztát.
25 dkg liszt
2,5 dl víz
3 gramm élesztő
Alaposan összekeverjük és 24 órára szobahőmérsékleten hagyjuk. Az edényt fedjük be, hogy a tészta teteje ne száradjon meg.
A kenyér hozzávalói:
A 24 órával korábban elkészített kovász
20 dkg sima liszt
20 dkg rétesliszt
1,5 dl meleg víz
15 gramm élesztő
18 gramm só
3 evőkanál olaj
Gyúrjuk össze, majd alaposan dagasszuk meg a hozzávalókat, ha szükséges adjunk még hozzá langyos vizet, vagy lisztet. Rugalmas, de sima kenyértésztát kapjunk.
Kelesszük a duplájára. Ekkor gyúrjuk át, és osszuk négyfelé. Cipókat formáljunk belőle, és hagyjuk 15 percig pihenni.
Ekkor egyenletes, szép tekercseket kapunk. Tegyük sütőpapírral kibélelt tepsibe, és hagyjuk 30 percig újrakelni. Vizes ecsettel kenjük be a tetejét, és szórjuk meg valamilyen apró maggal. Én mákkal szórtam meg. Középen készítsünk rajta egy metszést.
200 fokra előmelegített sütőben süssük 30 percig, majd az utolsó 10 percre emeljük meg a hőmérsékletet 230 fokra. Rácsra kitéve hagyjuk kihűlni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése